Špaldové rizoto so Seitanom

receptyzdravia-spaldove-rizoto-so-seitanom-featured

Možno sa zamýšľate, čo to ten Seitan vlastne je? Je vyrobený z lepku vyplaveného z pšeničných zŕn a jeho následným dochutením. Nie je síce vhodný pre celiatikov alebo ľudí citlivých na lepok, ale pokiaľ nám nespôsobuje žiadne obtiaže, je skvelou náhradou mäsa. V dnešnom recepte sme využili chuť špaldových zŕn, zeleniny, Kari korenia a samozrejme aj Seitanu. Na záverečné dochutenie pokrmu sme použili jednu nezvyčajnú surovinu, ale ktorá to je si nájdete v recepte.😉

čas prípravy - 70 minút
4 porcie
Element DREVO

POSTUP:

Pozn.: Špaldu pred varením namočíme na 8 – 10 hodín.

Špalda:
Krok 1:

Špaldu dáme variť v pomere 1:2 s filtrovanou vodou. 

Krok 2:

Keď začne vrieť, pridáme riasu Arame a varíme na minime 60 minút.

Seitan zmes:
Krok 1:

Cibuľu a mrkvu nakrájame na malé kocky a opražíme ich na sezamovom oleji. 

Krok 2:

Pridáme na malé plátky nakrájaný Seitan a jemne ho opražíme. 

Krok 3:

Zmes podlejeme horúcou filtrovanou vodou, dochutíme soľou a Kari korením a povaríme 5 minút.

Krok 4:

Na koniec pridáme lahôdkové droždie a dochutíme podľa potreby Johsen Shoyu.

Krok 5:

Hotovú zmes zamiešame do uvarenej špaldy.

SERVÍROVANIE:

Tanier so špaldovým rizotom dozdobíme zeleninou, napríklad uhorkou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne