Sviečková omáčka so seitanom a knedlíkmi

receptyzdravia-svieckova-omacka-so-seitanom-a-knedlikmi-featured

Existuje nespočetné množstvo receptov na Sviečkovú omáčku a takmer každá rodina má svoj overený postup, drobnosť, ktorá ľahko zmení chuť výsledného pokrmu. V každom z týchto receptov nájdeme niekoľko základných ingrediencií.
Ale takúto sviečkovú omáčku ste isto ešte nejedli. Jej chuť a vôňa pohladí nie len Váš jazyk ale ulahodí celému telu.

čas prípravy - 50 minút
4 porcie
Element ZEM a KOV

POSTUP:

Knedľa:
Krok 1:

Kukuričnú krupicu pomalu vsypeme do vody, nezabudneme na riasu Arame a varíme 30 minút.

Krok 2:

Po uvarení do kaše pridáme špaldovú múku a chlebové korenie. 

Krok 3:

Z pripraveného cesta formujeme knedličky. 

Krok 4:

Do hrnca dáme variť osolenú vodu.

Krok 5:

Keď voda zovrie, pomaly do nej ukladáme knedličky a varíme. Keď vyplávajú na povrch, sú uvarené a vyberieme ich.

Omáčka:
Krok 1:

Do horúcej vody dáme dve nadrobno nakrájané cibule, mrkvu, tekvicu Hokkaido a riasu Arame. Varíme 30 minút. 

Krok 2:

Po uvarení zeleninu rozmixujeme, pridáme umeocot, tofu majonézu a jablkový ocot.

Seitan:
Krok 1:

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku a Seitan špeciál.

Krok 2:

Pridáme slanú vodu a dusíme 3 až 5 minút.

SERVÍROVANIE:

Nakrájané knedle naservírujeme na tanier. Nalejeme omáčku, do omáčky naaranžujeme podusený Seitan a môžeme podávať. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Hľadáte nejaké ďalšie tradičné jedlo? Dnešný TIP je na pokrm, ktorý je tradičný a zároveň netradičný a toto všetko spojené do jedného receptu – Seitanový prívarok s ryžou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

 

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne