Existuje nespočetné množstvo receptov na Sviečkovú omáčku a takmer každá rodina má svoj overený postup, drobnosť, ktorá ľahko zmení chuť výsledného pokrmu. V každom z týchto receptov nájdeme niekoľko základných ingrediencií.
Ale takúto sviečkovú omáčku ste isto ešte nejedli. Jej chuť a vôňa pohladí nie len Váš jazyk ale ulahodí celému telu.
SUROVINY:
Knedľa:
Omáčka:
- 2 stredne veľké cibule
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
- 1 PL riasa Arame
Na dochutenie omáčky:
Seitan:
- 3 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 3 stredne veľké cibule
- 400 g Seitan špeciál - kúpiť TU
- trochu slanej vody
POSTUP:
Krok 1:
Kukuričnú krupicu pomalu vsypeme do vody, nezabudneme na riasu Arame a varíme 30 minút.
Krok 2:
Po uvarení do kaše pridáme špaldovú múku a chlebové korenie.
Krok 3:
Z pripraveného cesta formujeme knedličky.
Krok 4:
Do hrnca dáme variť osolenú vodu.
Krok 5:
Keď voda zovrie, pomaly do nej ukladáme knedličky a varíme. Keď vyplávajú na povrch, sú uvarené a vyberieme ich.
Krok 1:
Do horúcej vody dáme dve nadrobno nakrájané cibule, mrkvu, tekvicu Hokkaido a riasu Arame. Varíme 30 minút.
Krok 2:
Po uvarení zeleninu rozmixujeme, pridáme umeocot, tofu majonézu a jablkový ocot.
Krok 1:
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku a Seitan špeciál.
Krok 2:
Pridáme slanú vodu a dusíme 3 až 5 minút.
SERVÍROVANIE:
Nakrájané knedle naservírujeme na tanier. Nalejeme omáčku, do omáčky naaranžujeme podusený Seitan a môžeme podávať.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Hľadáte nejaké ďalšie tradičné jedlo? Dnešný TIP je na pokrm, ktorý je tradičný a zároveň netradičný a toto všetko spojené do jedného receptu – Seitanový prívarok s ryžou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊