Nevýhodou zemiakových placiek býva to, že zemiaky majú málo živín a sú lačné, preto sa ich výživová hodnota doháňa tukmi.
Pri týchto plackách je to iné, pretože obsahujú Hrašku, ktorá je vlastne pomletý sušený hrach, a tak takéto placky podporia organizmus a dodajú mu kvalitné živiny.
SUROVINY:
Placky:
- celozrnný kuskus - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- Hraška - kúpiť TU
- majoránka
- morská soľ - kúpiť TU
Na smaženie:
Na dochutenie:
POSTUP:
Krok 1:
Kuskus zalejeme horúcou vodou zarovno a prikryjeme pokrievkou. V hrnci ho necháme dovtedy, dokým nenasiakne všetku vodu.
Krok 2:
Zatiaľ rozmiešame vo vode Hrašku s takým množstvo vody, aby nám vznikla hustá kaša.
Krok 3:
Potom do tejto kaše nasypeme uvarený kuskus, pridáme majoránku a štipku soli.
Krok 4:
Z takto pripravenej hmoty formujeme placky, ktoré pokladáme na rozohriaty olej na panvici a opečieme.
SERVÍROVANIE:
Hotové upečené placky poukladáme na tanier, môžeme ich dochutiť sójovou omáčkou, a podávame.
Dobrú chuť 😊
TIP: Placky môžeme jesť samostatne alebo ako prílohu k akejkoľvek strukovine.
NÁŠ TIP:
Máte radi placky a chceli by ste si pripraviť nejaký ďalší variant? V tom prípade Vám môžeme dať do pozornosti – Ovsené placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊