Určite každý z nás jedol placky, ale nie každý jedol Tofu placky! Verte mi, že tieto placky Vám budú chutiť. Hodia sa na obed, na večeru alebo na párty.
K plackám sa dokonale hodí kyslá kapusta a Tofu majonéza.
SUROVINY:
Placky:
- 200 g Tofu údené alebo marinované - kúpiť TU
- 200 g Hraška pikant - kúpiť TU
- 1 ČL BIO bazalky
- 3 PL BIO sezamového oleja - kúpiť TU
- filtrovaná voda
Príloha:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Ako prílohu sme dnes zvolili uvarenú jazmínovú ryžu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s varením, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.
Krok 1:
Tofu najemno nastrúhame.
Krok 2:
Primiešame Hrašku a bazalku, sezamový olej a postupne prilievame toľko filtrovanej vody, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.
Krok 3:
Placky opekáme nasucho z oboch strán, no je dôležité mať kvalitnú panvicu.
SERVÍROVANIE:
Placky podávame s kyslou kapustou a Tofu majonézou. Ako prílohu môžeme podávať aj jazmínovú ryžu.
Dobrú chuť😊
NÁŠ TIP:
Tofu sa pripravuje v rôznych príchutiach – marinované, údené, cesnakové, ale predáva sa aj neochutené. A práve prvý variant sme využili pri príprave – Tofu marinované s pórom. Zaujímavosťou tohto receptu je, že na dochutenie sme použili sušené pšeničné klíčky. Tie sa vyznačujú veľkým množstvom minerálov, vitamínov a ďalších prospešných látok pre organizmus.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊