receptyzdravia-tofu-placky-featured

Určite každý z nás jedol placky, ale nie každý jedol Tofu placky! Verte mi, že tieto placky Vám budú chutiť. Hodia sa na obed, na večeru alebo na párty.
K plackám sa dokonale hodí kyslá kapusta a Tofu majonéza.

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element DREVO a OHEŇ

POSTUP:

Pozn.: Ako prílohu sme dnes zvolili uvarenú jazmínovú ryžu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s varením, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.

Krok 1:

Tofu najemno nastrúhame. 

Krok 2:

Primiešame Hrašku a bazalku, sezamový olej a postupne prilievame toľko filtrovanej vody, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.

Krok 3:

Placky opekáme nasucho z oboch strán, no je dôležité mať kvalitnú panvicu.

SERVÍROVANIE:

Placky podávame s kyslou kapustou a Tofu majonézou. Ako prílohu môžeme podávať aj jazmínovú ryžu.
Dobrú chuť😊

NÁŠ TIP:

Tofu sa pripravuje v rôznych príchutiach – marinované, údené, cesnakové, ale predáva sa aj neochutené. A práve prvý variant sme využili pri príprave – Tofu marinované s pórom. Zaujímavosťou tohto receptu je, že na dochutenie sme použili sušené pšeničné klíčky. Tie sa vyznačujú veľkým množstvom minerálov, vitamínov a ďalších prospešných látok pre organizmus.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to