Ryža patrí medzi obľúbené prílohy aj ako základ k ďalšiemu vareniu. V dnešnom recepte si ukážeme základný recept, ktorý slúži ako štartovná čiara pre ďalšie použitie.
SUROVINY:
- 250 g jazmínovej ryže - kúpiť TU
- 500 ml filtrovaná voda
- 1 ČL riasa Arame - kúpiť TU
- morská soľ - kúpiť TU
Druh jedla
POSTUP:
Pozn.: Riasu Arame sme použili na doplnenie nutričnej a výživovej hodnoty. Jej použitie ale nie je nutné.
Krok 1:
Ryžu nasypeme do hrnca a dobre prepláchneme.
Krok 2:
K prepláchnutej ryži nalejeme vodu v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody a dáme variť.
Krok 3:
Keď voda zovrie, plameň znížime, pridáme riasu Arame, osolíme a varíme na malom plameni.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú ryžu naservírujeme na tanier a servírujeme ju ako prílohu k ďalším pokrmom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Zaujímalo by Vás v akom pokrme sme použili Jazmínovú ryžu? Napríklad – Jazmínové rizoto alebo – Natural Tempeh s jasmínovou ryžou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊