Jazmínová ryža – základný recept

ryza

Tento test bol vyplnený 281 krát.

Ryža patrí medzi obľúbené prílohy aj ako základ k ďalšiemu vareniu. V dnešnom recepte si ukážeme základný recept, ktorý slúži ako štartovná čiara pre ďalšie použitie.  

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element KOV

POSTUP:

Pozn.: Riasu Arame sme použili na doplnenie nutričnej a výživovej hodnoty. Jej použitie ale nie je nutné. 

Krok 1:

Ryžu nasypeme do hrnca a dobre prepláchneme. 

Krok 2:

K prepláchnutej ryži nalejeme vodu v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody a dáme variť.

Krok 3:

Keď voda zovrie, plameň znížime, pridáme riasu Arame, osolíme a varíme na malom plameni.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú ryžu naservírujeme na tanier a servírujeme ju ako prílohu k ďalším pokrmom.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Zaujímalo by Vás v akom pokrme sme použili Jazmínovú ryžu? Napríklad – Jazmínové rizoto alebo – Natural Tempeh s jasmínovou ryžou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

Tento test bol vyplnený 17321 krát. V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý

Jačmenné klíčky

Tento článok je dostupný len pre členstvo Stredná škola, Základná škola, Vysoká škola, Stredná škola - ročne, Základná škola - ročne, a Vysoká škola - ročne .
Prihlásiť PRIPOJIŤ

Sezam čierny

Tento článok je dostupný len pre členstvo Stredná škola, Základná škola, Vysoká škola, Stredná škola - ročne, Základná škola - ročne, a Vysoká škola - ročne .
Prihlásiť PRIPOJIŤ