Údený Tempeh so zeleninovou zmesou

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Údený tempeh je kráľovským spracovaním sóje a skutočnou delikatesou. Kernotto (lúpané špaldové zrná) je voči bežnej voľbe prílohy veľmi zaujímavým osviežením.
Ako vieme, špalda podporuje pečeň, no v tomto recepte sa pre pečeň ukrýva ešte jedno prekvapenie.

čas prípravy - 15 minút
4 porcie
Element DREVO

SUROVINY:

Kernotto:
Tempeh:
Na dochutenie Tempehu:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Kernotto:
Krok 1:

Krúpy najskôr dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnuté krúpy dáme variť v pomere 1:2 s filtrovanou vodou. 

Krok 3:

Keď voda začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme na minime 60 minút.

Tempeh:
Krok 1:

Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na sezamovom oleji.

Krok 2:

K osmaženej cibuľke pridáme na kocky nakrájaný údený Tempeh, najemno nastrúhanú mrkvu, najemno nakrájanú kyslú kapustu.

Krok 3:

Všetko podlejeme filtrovanou vodou a spoločne dusíme 5 minút.

Krok 4:

Na záver pridáme Tofu majonézu.

SERVÍROVANIE:

Tempeh podávame s uvareným špaldovým kernottom, ozdobíme opraženými mandľami a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Kyslá kapusta by mala patriť medzi národné poklady. Jej chuť, nutričné hodnoty a využiteľnosť ju zaraďuje medzi najobľúbenejšie suroviny. Preto je ťažké vybrať len jeden recept, ktorý by sme Vám chceli ponúknuť – Koložvárska kapusta.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to