Údený tempeh je kráľovským spracovaním sóje a skutočnou delikatesou. Kernotto (lúpané špaldové zrná) je voči bežnej voľbe prílohy veľmi zaujímavým osviežením.
Ako vieme, špalda podporuje pečeň, no v tomto recepte sa pre pečeň ukrýva ešte jedno prekvapenie.
SUROVINY:
Kernotto:
- 250 g špaldové Kernotto – krúpy - kúpiť TU
- 500 ml filtrovaná voda
- 1 ČL riasa Arame - kúpiť TU
Tempeh:
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 300 g údeného Tempehu - kúpiť TU
- 3 ks stredne veľkej mrkvy
- 2 šálky kyslej kapusty - kúpiť TU
- filtrovaná voda
Na dochutenie Tempehu:
Na ozdobu:
- mandle - opražené
- petržlenová vňať
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Krúpy najskôr dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnuté krúpy dáme variť v pomere 1:2 s filtrovanou vodou.
Krok 3:
Keď voda začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme na minime 60 minút.
Krok 1:
Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na sezamovom oleji.
Krok 2:
K osmaženej cibuľke pridáme na kocky nakrájaný údený Tempeh, najemno nastrúhanú mrkvu, najemno nakrájanú kyslú kapustu.
Krok 3:
Všetko podlejeme filtrovanou vodou a spoločne dusíme 5 minút.
Krok 4:
Na záver pridáme Tofu majonézu.
SERVÍROVANIE:
Tempeh podávame s uvareným špaldovým kernottom, ozdobíme opraženými mandľami a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Kyslá kapusta by mala patriť medzi národné poklady. Jej chuť, nutričné hodnoty a využiteľnosť ju zaraďuje medzi najobľúbenejšie suroviny. Preto je ťažké vybrať len jeden recept, ktorý by sme Vám chceli ponúknuť – Koložvárska kapusta.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊