receptyzdravia-zihlavova-omacka-featured

V jarnom období, keď je táto rastlina vo svojej plnej sile, mali by sme naplno využiť jej priaznivé účinky nielen na očistu tela po zime, ale aj na úspešný reštart. Jedným z najúžasnejších účinkov žihľavy je jej schopnosť čistiť organizmus a posilniť žalúdok.

čas prípravy - 50 minút
4 porcie
Element DREVO

POSTUP:

Krok 1:

Nadrobno nakrájanú žihľavu dáme variť do 700 ml filtrovanej vody a dusíme 20 – 30 minút. Počas dusenia dochutíme soľou.

Krok 2:

Omáčku zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody a varíme ešte 3 minúty. 

Krok 3:

Pred dokončením pridáme podľa chuti roztlačený cesnak a Tofu majonézu.

Krok 4:

 Na záver dochutíme Tamari omáčkou.

SERVÍROVANIE:

Omáčku podávame k hlavnému jedlu.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Na jar pri prechádzke prírodou môžete nájsť ďalší zázrak plný vitamínov a tým je …
Áno, Medvedí cesnak, ktorý sme využili pri príprave – Placky z ovsených vločiek 
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to