V jarnom období, keď je táto rastlina vo svojej plnej sile, mali by sme naplno využiť jej priaznivé účinky nielen na očistu tela po zime, ale aj na úspešný reštart. Jedným z najúžasnejších účinkov žihľavy je jej schopnosť čistiť organizmus a posilniť žalúdok.
SUROVINY:
Omáčka:
- 1 miska čerstvej žihľavy
- 700 ml filtrovanej vody
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- BIO kukuričný škrob - kúpiť TU
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Nadrobno nakrájanú žihľavu dáme variť do 700 ml filtrovanej vody a dusíme 20 – 30 minút. Počas dusenia dochutíme soľou.
Krok 2:
Omáčku zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody a varíme ešte 3 minúty.
Krok 3:
Pred dokončením pridáme podľa chuti roztlačený cesnak a Tofu majonézu.
Krok 4:
Na záver dochutíme Tamari omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Omáčku podávame k hlavnému jedlu.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Na jar pri prechádzke prírodou môžete nájsť ďalší zázrak plný vitamínov a tým je …
Áno, Medvedí cesnak, ktorý sme využili pri príprave – Placky z ovsených vločiek
Nech sa páči, vyskúšajte 😊