Skvelá voľba na zdravé raňajky – pohánková kaša, sladená s omáčkou z džemu a ovocia. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, a poradí si s ňou aj začiatočník v kuchyni. Pohánka je výborná bezlepková voľba, navyše dobre zasýti a obsahuje množstvo prospešných látok.
čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element VODA
SUROVINY:
Kaša:
- 200 g pohánky – lámanky - kúpiť TU
- 800 ml filtrovaná voda
Omáčka:
Na ozdobu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Diéta
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Kaša:
Krok 1:
Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú pohánku zalejeme filtrovanou vodou v pomere 1 diel pohánky a 4 diely vody a varíme 30 minút.
Omáčka:
Krok 1:
Džem zmiešame s nastrúhanými jablkami a škoricou.
Krok 2:
Na záver pridáme Tahini a dobre premiešame.
SERVÍROVANIE:
Uvarenou omáčkou polejeme kašu a na záver ju dozdobíme nasucho opraženými mandľami a strúhaným kokosom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pohánková kaša na sladko? – Pohánková kaša sladučká.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊