Možno si myslíte, že sa halušky nedajú urobiť bez múky. Ale aj na toto jedlo jestvuje alternatíva.
Zástancovia pravých bryndzových halušiek síce budú tvrdiť, že sa ich typická chuť nedá nahradiť, ale uvidíte, že ak si ich pripravíte v tejto variante, určite si pochutíte.
SUROVINY:
"Halušky":
ala bryndza
"Slaninka":
Príloha:
- zelenina
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
"Halušky":
Krok 1:
Jačmenné krúpy 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnuté krúpy zalejeme vodou v pomeru 1 diel krúp a 3 diely vody a dáme ich variť.
Krok 3:
Po zovretí pozberáme penu, plameň znížime na minimum, pridáme riasu Arame, osolíme a varíme 50 minút.
Krok 4:
Do uvarených krúp zamiešame Tofu nátierku, a necháme pod pokrievkou približne 10 minút.
"Slaninka":
Na kocky nakrájaný Tempeh osmahneme na oleji 5 až 10 minút.
SERVÍROVANIE:
“Slaninku” z osmahnutého tempehu nasypeme na bryndzové halušky, tanier dozdobíme zeleninou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Jačmenné krúpy sú vďaka svojej jednoduchej príprave obľúbené v mnohých domácnostiach. Skúšali ste už napríklad – Jačmeň zapekaný s krúpami?
Nech sa páči, vyskúšajte 😊