receptyzdravia-tempeh-s-garam-masalou-featured

Kúpili ste si Kari korenie a neviete čo s ním? Máte viacero možností. Jednou z nich je ochutiť ryžu. A čo k nej? Vhodnou možnosťou je zmes duseného Tempehu, kukurice a celé je to spestrené indickým korením Garam Masala.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element KOV a OHEŇ

POSTUP:

TIP: Ak chceme uvariť bezlepkový variant, tak namiesto Tempehu použijeme cesnakové tofu a na dochutenie Tamari – sójová omáčka.

Tempeh:
Krok 1:

Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji do sklovita.

Krok 2:

Pridáme na kocky nakrájaný Tempeh, kukuricu a krátko ich opražíme.

Krok 3:

Zmes zalejeme šálkou filtrovanej vody, osolíme, okoreníme korením Garam Masala a všetko spolu dusíme 3 až 5 minút. 

Krok 4:

Podľa potreby zahustíme kukuričnou kašou.       

Krok 5:

Na záver dochutíme majoránkou a sójovou omáčkou.

Príloha:
Krok 1:

K opláchnutej jazmínovej ryži nalejeme filtrovanú vodu v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody a dáme variť.

Krok 2:

Keď voda zovrie, plameň znížime, pridáme Kari, osolíme a varíme na malom plameni.

SERVÍROVANIE:

Na tanier naservírujeme ochutenú ryžu, k nej priložíme Tempeh zmes a dozdobíme naparenou mrkvou a uhorkou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Ako by sa dalo ešte využiť Kari korenie? Napríklad aj pri príprave ďalšieho bezlepkového jedla – Cícerové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to