Kúpili ste si Kari korenie a neviete čo s ním? Máte viacero možností. Jednou z nich je ochutiť ryžu. A čo k nej? Vhodnou možnosťou je zmes duseného Tempehu, kukurice a celé je to spestrené indickým korením Garam Masala.
SUROVINY:
Tempeh zmes:
- 2 PL BIO olivového oleja - kúpiť TU
- 2 ks stredne veľké cibule
- 200 g Tempehu smaženého - kúpiť TU
- 1 šálka BIO kukurice - kúpiť TU
- 1 šálka filtrovaná voda
- ½ ČL himalájskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL korenia Garam Masala - kúpiť TU
- instantná kukuričná kaša - na zahustenie - kúpiť TU
Na dochutenie Tempeh zmesi:
- 1 ČL BIO majoránky
- Johsen Shoyu – sójová omáčka - kúpiť TU
Príloha:
- 250 g jazmínová ryža - kúpiť TU
- 500 ml filtrovaná voda
- 1 ČL Kari - korenie - kúpiť TU
- morská soľ - kúpiť TU
Na ozdobu:
- mrkva - naparená
- uhorka
POSTUP:
TIP: Ak chceme uvariť bezlepkový variant, tak namiesto Tempehu použijeme cesnakové tofu a na dochutenie Tamari – sójová omáčka.
Krok 1:
Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji do sklovita.
Krok 2:
Pridáme na kocky nakrájaný Tempeh, kukuricu a krátko ich opražíme.
Krok 3:
Zmes zalejeme šálkou filtrovanej vody, osolíme, okoreníme korením Garam Masala a všetko spolu dusíme 3 až 5 minút.
Krok 4:
Podľa potreby zahustíme kukuričnou kašou.
Krok 5:
Na záver dochutíme majoránkou a sójovou omáčkou.
Krok 1:
K opláchnutej jazmínovej ryži nalejeme filtrovanú vodu v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody a dáme variť.
Krok 2:
Keď voda zovrie, plameň znížime, pridáme Kari, osolíme a varíme na malom plameni.
SERVÍROVANIE:
Na tanier naservírujeme ochutenú ryžu, k nej priložíme Tempeh zmes a dozdobíme naparenou mrkvou a uhorkou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ako by sa dalo ešte využiť Kari korenie? Napríklad aj pri príprave ďalšieho bezlepkového jedla – Cícerové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊