Niekedy nemáme chuť na experimentovanie v kuchyni. Hľadáme jedlo, ktoré poznáme a oddýchneme si pri ňom. A toto je jedno z nich. Dusený Tempeh ochutený sójovou omáčkou, s jemnou chuťou jazmínovej ryže. Stačí si už len sadnúť a vychutnať si toto skvelé jedlo.
SUROVINY:
Tempeh:
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 200 g Tempeh natural - kúpiť TU
- 2 dcl filtrovanej vody
- ½ ČL morskej soli - kúpiť TU
Na dochutenie Tempehu:
- ½ ČL BIO majoránky
- Johsen Shoyu – sójová omáčka - kúpiť TU
Príloha:
- jazmínová ryža – kúpiť TU
- mrkva – naparená
Na ozdobu:
- petržlenová vňať
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili uvarenú jazmínovú ryžu. Pokiaľ si nie ste istý jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na sezamovom oleji.
Krok 2:
Pridáme na malé kocky nakrájaný Tempeh a jemne ho opražíme.
Krok 3:
Zmes podlejeme horúcou filtrovanou vodou, dochutíme soľou a varíme 15 až 30 minút.
Krok 4:
Nakoniec pridáme majoránku a dochutíme podľa potreby omáčkou Johsen Shoyu.
SERVÍROVANIE:
Tempeh podávame s jazmínovou ryžou, naparenou mrkvou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Tempeh sa dá použiť v neprebernom množstve receptov. Jedným z nich je aj – Paprikáš s Tempehom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊