Natural Tempeh s jasmínovou ryžou

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niekedy nemáme chuť na experimentovanie v kuchyni. Hľadáme jedlo, ktoré poznáme a oddýchneme si pri ňom. A toto je jedno z nich. Dusený Tempeh ochutený sójovou omáčkou, s jemnou chuťou jazmínovej ryže. Stačí si už len sadnúť a vychutnať si toto skvelé jedlo.

čas prípravy - 35 minút
4 porcie
Element DREVO

SUROVINY:

Tempeh:
Na dochutenie Tempehu:
Príloha:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili uvarenú jazmínovú ryžu. Pokiaľ si nie ste istý jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.

Krok 1:

Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na sezamovom oleji. 

Krok 2:

Pridáme na malé kocky nakrájaný Tempeh a jemne ho opražíme. 

Krok 3:

Zmes podlejeme horúcou filtrovanou vodou, dochutíme soľou a varíme 15 až 30 minút.

Krok 4:

Nakoniec pridáme majoránku a dochutíme podľa potreby omáčkou Johsen Shoyu.

SERVÍROVANIE:

Tempeh podávame s jazmínovou ryžou, naparenou mrkvou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Tempeh sa dá použiť v neprebernom množstve receptov. Jedným z nich je aj – Paprikáš s Tempehom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to