receptyzdravia-jazminove-rizoto-featured

V prípade, že obľubujete zaujímavé jedlá s ryžou, recept na tento spôsob si isto uložte.
Rýchly recept s údeným Tempehom, mrkvou, riasou a jazmínovou ryžou hýri skvelou chuťou a hotový je, ani sa nenazdáte.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element DREVO a KOV

POSTUP:

Ryža:
Krok 1:

K opláchnutej jazmínovej ryži nalejeme filtrovanú vodu v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody a dáme variť.

Krok 2:

Keď voda zovrie, plameň znížime, pridáme riasu Arame, osolíme a varíme na malom plameni.

Tempeh zmes:
Krok 1:

Na panvičke opražíme cibuľku, ktorú sme nadrobno nakrájali.

Krok 2:

K cibuľke pridáme nadrobno nakrájaný údený Tempeh a dusíme 5 minút.

Krok 3:

Mrkvu nakrájame na kolieska a podusíme ju vo vode.

Krok 4:

Cibuľu s Tempehom a mrkvu pridáme do uvarenej ryže a zmiešame.

SERVÍROVANIE:

Na tanieri rizoto dozdobíme Tofunézou, prípadne opraženými mandľami a podávame.
Dobrú chuť😊

NÁŠ TIP:

Jazmínová ryža je svojou jemnou chuťou výborná aj ako príloha. Preto Vám prinášame recept na – Tempehové guličky, pri ktorom isto oceníte súlad chutí a jednoduchú prípravu. 
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to