V prípade, že obľubujete zaujímavé jedlá s ryžou, recept na tento spôsob si isto uložte.
Rýchly recept s údeným Tempehom, mrkvou, riasou a jazmínovou ryžou hýri skvelou chuťou a hotový je, ani sa nenazdáte.
SUROVINY:
Ryža:
- 250 g jazmínovej ryže - kúpiť TU
- 500 ml filtrovaná voda
- 1 ČL riasa Arame - kúpiť TU
- morská soľ - kúpiť TU
Tempeh zmes:
- 2 PL oleja
- 200 g Tempeh údený - kúpiť TU
- 3 ks mrkvy
- filtrovaná voda
Na ozdobu:
- 1 ks Tofunéza - tatarská omáčka - kúpiť TU
- opražené mandle
POSTUP:
Krok 1:
K opláchnutej jazmínovej ryži nalejeme filtrovanú vodu v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody a dáme variť.
Krok 2:
Keď voda zovrie, plameň znížime, pridáme riasu Arame, osolíme a varíme na malom plameni.
Krok 1:
Na panvičke opražíme cibuľku, ktorú sme nadrobno nakrájali.
Krok 2:
K cibuľke pridáme nadrobno nakrájaný údený Tempeh a dusíme 5 minút.
Krok 3:
Mrkvu nakrájame na kolieska a podusíme ju vo vode.
Krok 4:
Cibuľu s Tempehom a mrkvu pridáme do uvarenej ryže a zmiešame.
SERVÍROVANIE:
Na tanieri rizoto dozdobíme Tofunézou, prípadne opraženými mandľami a podávame.
Dobrú chuť😊
NÁŠ TIP:
Jazmínová ryža je svojou jemnou chuťou výborná aj ako príloha. Preto Vám prinášame recept na – Tempehové guličky, pri ktorom isto oceníte súlad chutí a jednoduchú prípravu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊