receptyzdravia-tempehove-gulicky-featured

Máte radi rýchle a jednoduché a hravé recepty? No kto by nie! A Tempeh tiež už určite každý poznáte.
V recepte sme
použili nielen údený Tempeh, a na vylepšenie chuti sme ho okorenili nielen Provensálskym korením a bazalkou. Ako príloha je tu obľúbená jazmínová ryža a na doplnenie celého pokrmu Kapustové pickles.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element VODA a KOV

SUROVINY:

Guličky
Na ochutenie guliek:
Príloha:

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.

Krok 1:

Nastrúhaný Tempeh zmiešame s ostatnými prísadami. 

Krok 2:

V prípade, ak je zmes príliš hustá môžeme doliať trochu vody.

Krok 3:

Z pripravenej zmesi vytvoríme guličky, ktoré kladieme na plech. 

Krok 4:

Guličky pečieme v rúre po dobu 20 – 30 min. 

Krok 5:

Pred koncom ich postriekame sójovou omáčkou.

SERVÍROVANIE:

Upečené a ochutené guličky podávame s jazmínovou ryžou a kapustovým pickles.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Máte chuť na ďalšie jedlo s Tempehom a ryžou? V takom prípade tu máme – Rizoto s Tempehom.
Alebo hľadáte niečo, k čomu by ste si dali kapustové pickles? – Omáčka z červenej šošovice, by mohla byť dobrá voľba. 
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to