Potrebujete rýchlo a bez veľkej námahy uvariť dobrú polievku? Pri tejto sa nenarobíte a obed bude chutiť naozaj skvele. Sladkastá chuť tekvice a chuť hlávkovej kapusty vytvárajú vynikajúcu kombináciu.
čas prípravy - od 45 minút
4 porcie
Element ZEM
SUROVINY:
Polievka:
- ½ hlávky bielej kapusty
- 3 ks cibule
- 1 tekvica Hokkaido
- riasa Wakame - kúpiť TU
- 1 kocky BIO zeleninového bujónu - kúpiť TU
Na dochutenie:
POSTUP:
Krok 1:
Všetku zeleninu nakrájame na kocky a dáme ju variť do studenej vody spolu so zeleninovým bujónom. Polievku varíme 45 minút a viac.
Pozn.: Čas varenia závisí podľa počasia alebo potreby – koľko tepla chceme získať.
Krok 2:
Po dovarení, tzn. keď polievka už prestane vrieť, ochutíme polievku 1 lyžicou misa.
SERVÍROVANIE:
Polievku po dovarení naservírujeme na tanier alebo do polievkovej misky a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Polievku z bielej kapusty už poznáme, a už ste skúšali uvariť výbornú polievku z červenej kapusty? – Polievka z červenej kapusty
Nech sa páči, vyskúšajte 😊