Karfiolová polievka so zeleninou je výborná sama o sebe. A ak ju chceme obohatiť o množstvo zdraviu prospešných látok a zvýšiť nutričnú hodnotu pridáme Indiánsku ryžu. Indiánska ryža alebo inak nazývaná Divoká ryža je čierna až tmavofialová, má veľmi exotickú a jemne orieškovú chuť.
SUROVINY:
Polievka:
- 1,5 l vody
- 1 ks stredne veľkého karfiolu
- 3 ks stredne veľkej mrkvy
- 1 šálka indiánskej ryže - kúpiť TU
- 5 cm riasy Wakame - kúpiť TU
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- čerstvá pažítka
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
PODPORUJE:
Výborná polievka, ktorá prehrieva a vitalizuje organizmus.
POSTUP:
Krok 1:
Do horúcej vody dáme nadrobno nakrájanú zeleninu, vsypeme šálku indiánskej ryže, pridáme riasu Wakame a varíme 120 minút.
Krok 2:
Po dovarení polievku ochutíme ryžovým misom.
SERVÍROVANIE:
Polievku podávame s nadrobno nakrájanou pažítkou, ktorú pridáme do hotovej polievky.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Indiánska ryža – pokiaľ Vás zaujal tento druh ryže, môžete si o nej prečítať v článku, ktorý sme jej venovali – Divoká ryža.
Možno ale hľadáte niečo rýchle na prípravu napríklad z karfiolu? – Karfiolové placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊