Recept na karfiolové placky výborne spája chutný karfiol a kurkuma. Je to vynikajúca voľba nielen pre dospelých, ale aj pre deti.
SUROVINY:
Placky:
- ½ stredne veľkého karfiolu
- ½ ČL morskej soli - kúpiť TU
- 300 g Hrašky pikant - kúpiť TU
- 1/2 ČL BIO kurkuma - kúpiť TU
- 3 PL BIO sezamového oleja - kúpiť TU
- filtrovaná voda
Príloha:
- zelený šalát
- jazmínová ryža - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.
Krok 1:
Karfiol dáme variť vo vriacej osolenej vody na 15 minút. Potom vodu zlejeme a karfiol rozpučíme na kašičku.
Krok 2:
Ku karfiolovej kaši pridáme Hrašku, kurkumu, sezamový olej a postupne prilievame filtrovanú vodu. Vznikne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.
Krok 3:
Placky opekáme nasucho z oboch strán, je ale dôležité mať kvalitnú panvicu.
Pozn.: Ak nemáte problémy s nadváhou alebo pečeňou môžeme placky opekať na oleji.
SERVÍROVANIE:
Karfiolové placky podávame so zeleným šalátom, ale môžeme s uvarenou jazmínovou ryžou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pripravili ste si výborné placky, ale ešte máte na niečo chuť. V takom prípade si môžete pripraviť výbornú zeleninovú polievku. Máte chuť na polievku, ktorá využíva vlastností jarnej zeleniny – Polievka Jarná, alebo polievka, v ktorej sa koncentruje teplo jesennej prírody – Polievka Jesenná.
Nech sa páči,vyskúšajte 😊
-.