Krémová hrášková polievka

receptyzdravia-kremova-hrachova-polievka-featured

Hrášková polievka patrí medzi tie najtradičnejšie v slovenskej kuchyni. Zároveň patrí medzi polievky, ktoré potešia naozaj každý deň a chutia takmer všetkým.

čas prípravy - 15 minút
4 porcie
Element DREVO

SUROVINY:

Polievka:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

TIP: Táto polievka sa dá uvariť aj zo sušeného žltého hrachu, vtedy sa podporuje element ZEM –  žalúdok, slinivka, slezina.

POSTUP:

Krok 1:

Čerstvý hrášok dáme variť s vodou s pár zrniečkami soli. 

Krok 2:

Po zovretí okoreníme, prípadne dosolíme podľa chuti a necháme variť 5 minút.

Krok 3:

Zamiešame vybraný druh smotany a povaríme ešte 3-5 minút. 

Krok 4:

Polievku následne rozmixujeme ponorným mixérom.

Pozn.: Pomer vody a hrášku môžeme meniť podľa toho, akú hustú polievku chceme dosiahnuť.

SERVÍROVANIE:

Na záver môžeme polievku posypať čerstvým nasekaným kôprom a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to