Hrášková polievka patrí medzi tie najtradičnejšie v slovenskej kuchyni. Zároveň patrí medzi polievky, ktoré potešia naozaj každý deň a chutia takmer všetkým.
čas prípravy - 15 minút
4 porcie
Element DREVO
SUROVINY:
Polievka:
- 1 šálka čerstvého hrášku
- 4 šálky filtrovanej vody
- štipka soli
- štipka čierneho korenia - kúpiť TU
- 1 ryžová alebo sójová alebo ovsená alebo mandľová smotana - kúpiť TU
Na ozdobu:
- čerstvý kôpor
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
TIP: Táto polievka sa dá uvariť aj zo sušeného žltého hrachu, vtedy sa podporuje element ZEM – žalúdok, slinivka, slezina.
POSTUP:
Krok 1:
Čerstvý hrášok dáme variť s vodou s pár zrniečkami soli.
Krok 2:
Po zovretí okoreníme, prípadne dosolíme podľa chuti a necháme variť 5 minút.
Krok 3:
Zamiešame vybraný druh smotany a povaríme ešte 3-5 minút.
Krok 4:
Polievku následne rozmixujeme ponorným mixérom.
Pozn.: Pomer vody a hrášku môžeme meniť podľa toho, akú hustú polievku chceme dosiahnuť.
SERVÍROVANIE:
Na záver môžeme polievku posypať čerstvým nasekaným kôprom a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊