Tento test bol vyplnený 54 krát.
Pór je veľmi zdravou zeleninou a má množstvo skvelých vplyvov na naše zdravia.
To platí hlavne pre recepty z čerstvého póru, no svoje priaznivé účinky má aj tepelne spracovaný.
SUROVINY:
Polievka:
- 1 ks stredne veľkého póru
- 100 g mrkvy
- 100 g petržlenu
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1,2 l filtrovanej vody
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- 50 g vlašských orechov – nasucho opražené
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Očistený pór, mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky a jemne ich opečieme na sezamovom oleji.
Krok 2:
Orestovanú zeleninu podlejeme horúcou vodou a varíme minimálne 20 až 60 minút.
Krok 3:
Na záver pridáme, keď už polievku nevaríme, ochutíme ju ryžovým misom.
SERVÍROVANIE:
V miske polievku dozdobíme vlašskými orechmi a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pórová polievka zaiste slávila úspech, a máte chuť pokračovať v pórkovej misii? – Tofu marinované s pórom.
Alebo Vás zaujala chuť Misa a radi by ste ho použili na prípravu ďalšej polievky? – Polievka miso s bielou fazuľou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊