Bezlepkový knedlík jednoducho a rýchlo? Tak to je knedľa z kukuričnej krupice. A pretože ju môžete pripraviť na množstvo rôznych spôsobov, Vy a Vaša rodina isto oceníte túto novinku na tanieri.
SUROVINY:
Cesto:
Na dochutenie:
Na vymazanie plechu:
POSTUP:
Krok 1:
Kukuričnú krupicu postupne vsypeme do vriacej vody, pridáme štipku soli a 30 minút varíme na miernom ohni a rozptylke.
Krok 2:
Zapekaciu misu alebo pekáč vymastíme olejom, a preložíme do nej uvarenú kašu.
Krok 3:
Uvarenú krupicu postriekame Tamari omáčkou a zapekáme 20 minút v rúre vyhriatej na 150°C.
Krok 4:
Po miernom vychladnutí knedľu vyklopíme a nakrájame na plátky.
SERVÍROVANIE:
Kukuričnú knedľu podávame ako prílohu, alebo ju môžeme použiť ako základ pre ďalšie jedlá.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Knedle sa objavujú prevažne v českej ale aj v slovenskej kuchyni. Tak, ako sme si dnes už ukázali, nemusíme sa však obmedzovať len na kysnutú knedľu, a preto Vám prinášame ďalší recept – Knedľa z ryže natural a špaldovej múky.
Nech sa páči, vyskúšajte