receptyzdravia-kukuricne-knedliky-bzl-featured

Bezlepkový knedlík jednoducho a rýchlo? Tak to je knedľa z kukuričnej krupice. A pretože ju môžete pripraviť na množstvo rôznych spôsobov, Vy a Vaša rodina isto oceníte túto novinku na tanieri. 

čas prípravy - 40 minút
3 - 4 porcie
Element OHEŇ

POSTUP:

Krok 1:

Kukuričnú krupicu postupne vsypeme do vriacej vody, pridáme štipku soli a 30 minút varíme na miernom ohni a rozptylke.

Krok 2:

Zapekaciu misu alebo pekáč vymastíme olejom, a preložíme do nej uvarenú kašu. 

Krok 3:

Uvarenú krupicu postriekame Tamari omáčkou a zapekáme 20 minút v rúre vyhriatej na 150°C.

Krok 4:

Po miernom vychladnutí knedľu vyklopíme a nakrájame na plátky.

SERVÍROVANIE:

Kukuričnú knedľu podávame ako prílohu, alebo ju môžeme použiť ako základ pre ďalšie jedlá.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Knedle sa objavujú prevažne v českej ale aj v slovenskej kuchyni. Tak, ako sme si dnes už ukázali, nemusíme sa však obmedzovať len na kysnutú knedľu, a preto Vám prinášame ďalší recept – Knedľa z ryže natural a špaldovej múky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne