Kukuričné rezance z polenty

receptyzdravia-kukuricne-rezance-z-polenty-bzl-featured

Teplá a voňavá – takto sa polenta najčastejšie objavuje na našich stoloch. Je obľúbená svojou sýtosťou najmä na jeseň a v zime. V tomto recepte z nej pripravíme rezance, ktoré môžeme podávať ako hlavné jedlo, alebo použiť ako prílohu v ďalšom recepte.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element OHEŇ

POSTUP:

Krok 1:

Kukuričnú krupicu postupne vsypeme do vriacej vody, pridáme soľ a 30 minút varíme na miernom ohni.  Aby sa kaša nepripaľovala, môžeme použiť rozptyľovač plameňa.

Krok 2:

Uvarenú kašu nanesieme na vodou vypláchnutý plech a necháme ju odstáť do druhého dňa.

Krok 3:

Stuhnutú masu vyklopíme na dosku, nakrájame z nej rezance, ktoré krátko podusíme na orestovanej cibuľke.

SERVÍROVANIE:

Orestované rezance naložíme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Kukuričná krupica, ktorú sme použili na prípravu dnešného jedla, je vhodnou surovinou nielen pre celiatikov. Preto by sme Vám radi ponúkli recepty, v ktorých túto surovinu môžete využiť.
Napríklad na raňajky si môžete pripraviť – Kukuričná kaša s Hokkaido omáčkou, alebo nielen pre deti v letnom období – Kukuričná kaša s jahodami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne