Teplá a voňavá – takto sa polenta najčastejšie objavuje na našich stoloch. Je obľúbená svojou sýtosťou najmä na jeseň a v zime. V tomto recepte z nej pripravíme rezance, ktoré môžeme podávať ako hlavné jedlo, alebo použiť ako prílohu v ďalšom recepte.
POSTUP:
Krok 1:
Kukuričnú krupicu postupne vsypeme do vriacej vody, pridáme soľ a 30 minút varíme na miernom ohni. Aby sa kaša nepripaľovala, môžeme použiť rozptyľovač plameňa.
Krok 2:
Uvarenú kašu nanesieme na vodou vypláchnutý plech a necháme ju odstáť do druhého dňa.
Krok 3:
Stuhnutú masu vyklopíme na dosku, nakrájame z nej rezance, ktoré krátko podusíme na orestovanej cibuľke.
SERVÍROVANIE:
Orestované rezance naložíme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Kukuričná krupica, ktorú sme použili na prípravu dnešného jedla, je vhodnou surovinou nielen pre celiatikov. Preto by sme Vám radi ponúkli recepty, v ktorých túto surovinu môžete využiť.
Napríklad na raňajky si môžete pripraviť – Kukuričná kaša s Hokkaido omáčkou, alebo nielen pre deti v letnom období – Kukuričná kaša s jahodami.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊