Z kuskusu si môžeme vyrobiť chutný, zdravý a lacný obed alebo večeru, ktorá nás príjemne zasýti.
Fazuľky adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém.
SUROVINY:
Adzuki:
- 200 g fazule adzuki - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- riasa Kombu - kúpiť TU
- morská soľ - kúpiť TU
- 3 ks cibule
- 1 ČL Kari korenie - kúpiť TU
- 1 ČL majoránky
Príloha:
- 250 g kuskusu - kúpiť TU
- 500 ml filtrovaná voda
- riasa Arame - kúpiť TU
- kukurica
- hrášok
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Adzuki fazuľky najskôr aspoň na 4 hodiny namočíme.
Krok 1:
Fazuľu zalejeme vodou a uvaríme aj s riasou Kombu. Varíme 60 min.
Krok 2:
Potom pridáme morskú soľ a varíme ďalších 10 min.
Krok 3:
Opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme kari korenie.
Krok 4:
Osmahnutú a ochutenú cibuľku zamiešame do fazule a na záver dochutíme majoránkou.
Krok 1:
500 ml kvalitnej filtrovanej vody privedieme k varu, znížime plameň na minimum a pridáme morskú soľ.
Krok 2:
Za stáleho miešania postupne vsypeme kuskus.
Krok 3:
Pridáme riasu Arame, kukuricu a hrášok a varíme 5 až 10 minút.
SERVÍROVANIE:
Uvarený kuskus a adzuki naaranžujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Kuskus je rýchlo pripravenou a chutnou prílohou. A tieto vlastnosti sa dajú využiť k príprave množstva rôznych jedál. Chceli by ste vyskúšať napríklad – Kuskus s tekvicovými semienkami, alebo prečo neprekvapiť niečím sladkým – Torta z kuskusu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊