receptyzdravia-kuskus-s-adzuki-featured

Z kuskusu si môžeme vyrobiť chutný, zdravý a lacný obed alebo večeru, ktorá nás príjemne zasýti.
Fazuľky adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém.

čas prípravy - 1 hodina 20 minút
4 porcie
Element VODA

POSTUP:

Adzuki:

Pozn.: Adzuki fazuľky najskôr aspoň na 4 hodiny namočíme. 

Krok 1:

Fazuľu zalejeme vodou a uvaríme aj s riasou Kombu. Varíme 60 min. 

Krok 2:

Potom pridáme morskú soľ a varíme ďalších 10 min.

Krok 3:

Opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme kari korenie.

Krok 4:

Osmahnutú a ochutenú cibuľku zamiešame do fazule a na záver dochutíme majoránkou.

Kuskus:
Krok 1:

500 ml kvalitnej filtrovanej vody privedieme k varu, znížime plameň na minimum a pridáme morskú soľ. 

Krok 2:

Za stáleho miešania postupne vsypeme kuskus.

Krok 3:

Pridáme riasu Arame, kukuricu a hrášok a varíme 5 až 10 minút.

SERVÍROVANIE:

Uvarený kuskus a adzuki naaranžujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Kuskus je rýchlo pripravenou a chutnou prílohou. A tieto vlastnosti sa dajú využiť k príprave množstva rôznych jedál. Chceli by ste vyskúšať napríklad – Kuskus s tekvicovými semienkami, alebo prečo neprekvapiť niečím sladkým – Torta z kuskusu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to