Pohánka patrí medzi najobľúbenejšie jedlá nielen medzi dospelými, ale aj medzi deťmi. Lahodnú pohánku si môžete pripraviť v klasickej podobe – k hrášku sa výborne hodí a táto kombinácia prináša nielen výbornú chuť, ale aj zdravotné benefity.
SUROVINY:
Pohánka:
- 1 šálka BIO pohánky - kúpiť TU
- 2 šálky filtrovanej vody
- štipka soli - kúpiť TU
Zeleninová zmes:
- 2 PL BIO sezamového oleja - kúpiť TU
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 100 g Tempeh údený - kúpiť TU
- 1,5 dcl filtrovaná voda
- morská soľ
- 200 g SUNFOOD - tofu nátierka - kúpiť TU
- 1 šálka BIO zeleného hrášku
Na dochutenie:
Príloha:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnutú pohánku zalejeme filtrovanou vodou a dáme variť.
Krok 3:
Po zovretí pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni 20 minút.
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na sezamovom oleji.
Krok 2:
Ďalej pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a tempeh a všetko spolu jemne opražíme.
Krok 5:
Zmes podlejeme 1,5 dcl filtrovanej vody, pridáme morskú soľ, tofu nátierku a 2 minúty podusíme.
Krok 6:
Na záver pridáme hrášok a zmes zamiešame do uvarenej pohánky.
Krok 7:
Podľa potreby a našej chuti môžeme dochutiť Johsen Shoyu.
SERVÍROVANIE:
Tanier s touto lahodnou pohánkou dozdobíme napr. kyslou kapustou alebo sezónnou zeleninou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Dnešnou jednou prísadou je zelený hrášok. Vďaka svojej chuti je obľúbený nielen medzi deťmi, ale aj dospelí si na ňom radi pochutia a zaspomínajú na detské časy.
Ale ak by ste chceli hrášok využiť v netradičnej kombinácii chutí, odporúčame – Hráškovo-mätová polievka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊