Lahodná pohánka s hráškom

receptyzdravia-lahodna-pohanka-s-hraskom-featured

Pohánka patrí medzi najobľúbenejšie jedlá nielen medzi dospelými, ale aj medzi deťmi. Lahodnú pohánku si môžete pripraviť v klasickej podobe – k hrášku sa výborne hodí a táto kombinácia prináša nielen výbornú chuť, ale aj zdravotné benefity.

čas prípravy - 25 minút
4 porcie
Element VODA

SUROVINY:

Pohánka:
Zeleninová zmes:
Na dochutenie:
Príloha:

POSTUP:

Pohánka:
Krok 1:

Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnutú pohánku zalejeme filtrovanou vodou a dáme variť.

Krok 3:

Po zovretí pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni 20 minút.

Zeleninová zmes:
Krok 1:

Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na sezamovom oleji.

Krok 2:

Ďalej pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a tempeh a všetko spolu jemne opražíme. 

Krok 5:

Zmes podlejeme 1,5 dcl filtrovanej vody, pridáme morskú soľ, tofu nátierku a 2 minúty podusíme.

Krok 6:

Na záver pridáme hrášok a zmes zamiešame do uvarenej pohánky.

Krok 7:

Podľa potreby a našej chuti môžeme dochutiť Johsen Shoyu.

SERVÍROVANIE:

Tanier s touto lahodnou pohánkou dozdobíme napr. kyslou kapustou alebo sezónnou zeleninou a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Dnešnou jednou prísadou je zelený hrášok. Vďaka svojej chuti je obľúbený nielen medzi deťmi, ale aj dospelí si na ňom radi pochutia a zaspomínajú na detské časy.
Ale ak by ste chceli hrášok využiť v netradičnej kombinácii chutí, odporúčame – Hráškovo-mätová polievka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne