receptyzdravia-pohanka-s-tempehom-featured

Ideálne jedlo na chladné dni. Pohánka patrí medzi obilniny, ktoré nás dokážu zohriať najlepšie.
Neodmysliteľnou súčasťou tohto receptu je aj kari korenie.
Dodá mu úžasnú vôňu a chuť, no má tiež množstvo pozitívnych účinkov na organizmus.

čas prípravy - 10 minút
4 porcie
Element VODA a DREVO

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme použili ako prílohu uvarenú pohánku. Pokiaľ si nie ste istí jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Pohánka – základný recept.

Tempeh:

TIP: V bezlepkovej verzii namiesto údeného Tempehu použijeme biele tofu alebo naturálny Tempeh.

Krok 1:

Cibuľu olúpeme, nakrájame na malé kúsky a opražíme na sezamovom oleji. 

Krok 2:

Pridáme na kocky nakrájaný Tempeh, Kari korenie, 1 dcl filtrovanej vody a dusíme spolu cca 5 min.

SERVÍROVANIE:

Podusený tempeh podávame s tofu majonézou, uvarenou pohánkou a naparenou brokolicou.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Tempeh patrí medzi suroviny, ktorý sa vďaka svojim vlastnostiam dá využiť v rozličných úpravách. Dusenie alebo aj vyprážanie..to ako ho využijete závisí na Vašej predstavivosti.
My Vám dnes ponúkneme Tempeh v tradičnom jedle – Paprikáš s Tempehom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne