Ideálne jedlo na chladné dni. Pohánka patrí medzi obilniny, ktoré nás dokážu zohriať najlepšie.
Neodmysliteľnou súčasťou tohto receptu je aj kari korenie. Dodá mu úžasnú vôňu a chuť, no má tiež množstvo pozitívnych účinkov na organizmus.
SUROVINY:
Tempeh:
- 3 ks červenej cibule
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 200g Tempeh údený - kúpiť TU
- Kari korenie - kúpiť TU
- 1 dcl filtrovaná voda
- Tamari – sójová omáčka - kúpiť TU
Príloha:
- pohánka – kúpiť TU
- brokolica – naparená
- Tofu majonéza - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme použili ako prílohu uvarenú pohánku. Pokiaľ si nie ste istí jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Pohánka – základný recept.
TIP: V bezlepkovej verzii namiesto údeného Tempehu použijeme biele tofu alebo naturálny Tempeh.
Krok 1:
Cibuľu olúpeme, nakrájame na malé kúsky a opražíme na sezamovom oleji.
Krok 2:
Pridáme na kocky nakrájaný Tempeh, Kari korenie, 1 dcl filtrovanej vody a dusíme spolu cca 5 min.
SERVÍROVANIE:
Podusený tempeh podávame s tofu majonézou, uvarenou pohánkou a naparenou brokolicou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Tempeh patrí medzi suroviny, ktorý sa vďaka svojim vlastnostiam dá využiť v rozličných úpravách. Dusenie alebo aj vyprážanie..to ako ho využijete závisí na Vašej predstavivosti.
My Vám dnes ponúkneme Tempeh v tradičnom jedle – Paprikáš s Tempehom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊