Táto zdravá hrášková polievka dodá Vášmu telu poriadne množstvo bielkovín a tiež vlákniny. Hrášok je totiž strukovina s nezanedbateľným podielom bielkovín.
A keďže ho povaríme iba chvíľku, zachová si aj podstatnú časť stopových prvkov.
SUROVINY:
Polievka:
- 2 PL slnečnicový olej - kúpiť TU
- 1 malá cibuľa
- 500ml zeleninový BIO vývar
- 250 g zelený hrášok
- 6 až 10 lístkov mäty
- Kuzu – škrob na zahustenie - kúpiť TU
- soľ
- čierne korenie
Na ozdobu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na malé kúsky a zľahka opražíme na oleji tak, aby nám cibuľka nezhnedla.
Krok 2:
Zalejeme zeleninovým vývarom, nasypeme zelený hrášok a necháme zovrieť.
Krok 3:
Polievku odstavíme z varu, vložíme do nej lístky mäty a rozmixujeme.
Krok 4:
Rozmixovanú polievku dáme znova variť, zahustíme škrobom Kuzu, ktorý sme rozmiešali v malom množstve studenej vody a na záver dochutíme soľou a čiernym korením.
SERVÍROVANIE:
Hotovú polievku dozdobíme sójovým jogurtom a posypeme sezamovými semiačkami a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Čerstvý hrášok svojou krásne zelenou farbou vynikne v každom jedle. Presvedčiť sa o tom môžete v recepte nazvanom – Pšenoto.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊