Hráškovo-mätová polievka

receptyzdravia-hraskovo-matova-polievka-featured

Táto zdravá hrášková polievka dodá Vášmu telu poriadne množstvo bielkovín a tiež vlákniny. Hrášok je totiž strukovina s nezanedbateľným podielom bielkovín.
A keďže ho povaríme iba chvíľku, zachová si aj podstatnú časť stopových prvkov.

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element DREVO

SUROVINY:

Polievka:
Na ozdobu:

POSTUP:

Krok 1:

Cibuľu nakrájame na malé kúsky a zľahka opražíme na oleji tak, aby nám cibuľka nezhnedla. 

Krok 2:

Zalejeme zeleninovým vývarom, nasypeme zelený hrášok a necháme zovrieť.

Krok 3:

Polievku odstavíme z varu, vložíme do nej lístky mäty a rozmixujeme.

Krok 4:

Rozmixovanú polievku dáme znova variť, zahustíme škrobom Kuzu, ktorý sme rozmiešali v malom množstve studenej vody a na záver dochutíme soľou a čiernym korením.

SERVÍROVANIE:

Hotovú polievku dozdobíme sójovým jogurtom a posypeme sezamovými semiačkami a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Čerstvý hrášok svojou krásne zelenou farbou vynikne v každom jedle. Presvedčiť sa o tom môžete v recepte nazvanom – Pšenoto.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to