receptyzdravia-ovos-s-ryzou-natural-featured

Ovos je považovaný za najvýživnejšiu obilninu. Oproti pšenici obsahuje viac ako dvojnásobok tukov, viac bielkovín a viac uhľohydrátov. Je to obilnina výborná na chudnutie a navyše pomáha aj pri trávení.
A kombinácia s ryžou natural a vlašskými orechami je nadpozemská.

čas prípravy - 70 minút
4 porcie
Element ZEM

POSTUP:

Pozn.: Ovos pred varením cez noc namočíme.

Krok 1:

Ovos a ryžu natural 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnuté obilniny zalejeme vodou v pomere 1 diel obilnín a 1,5 dielu vody a dáme variť.

Krok 3:

Po zovretí pozberáme penu, ak to nie je BIO obilie. 

Krok 4:

Znížime plameň, pridáme riasu Arame a nahrubo nakrájané orechy. Všetko spolu varíme 50 – 60 minút na miernom ohni a rozptylke.

SERVÍROVANIE:

Uvarený pokrm naservírujeme na tanier a podávame. Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Ovos patrí medzi obilniny, ktoré sa najčastejšie využívajú vo forme vločiek. Ale prečo sa ochudobniť o zážitok prípravy celého zrna? Môžeme si ho pripraviť ako prílohu – Biela fazuľka na indický spôsob, alebo ako – Ovsené placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne