Ovos je považovaný za najvýživnejšiu obilninu. Oproti pšenici obsahuje viac ako dvojnásobok tukov, viac bielkovín a viac uhľohydrátov. Je to obilnina výborná na chudnutie a navyše pomáha aj pri trávení.
A kombinácia s ryžou natural a vlašskými orechami je nadpozemská.
SUROVINY:
- 1/2 šálky ovsa - kúpiť TU
- 1/2 šálky ryže natural - guľatozrnnej - kúpiť TU
- 2,5 šálky vody
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
- 1,5 šálky vlašských orechov
POSTUP:
Pozn.: Ovos pred varením cez noc namočíme.
Krok 1:
Ovos a ryžu natural 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnuté obilniny zalejeme vodou v pomere 1 diel obilnín a 1,5 dielu vody a dáme variť.
Krok 3:
Po zovretí pozberáme penu, ak to nie je BIO obilie.
Krok 4:
Znížime plameň, pridáme riasu Arame a nahrubo nakrájané orechy. Všetko spolu varíme 50 – 60 minút na miernom ohni a rozptylke.
SERVÍROVANIE:
Uvarený pokrm naservírujeme na tanier a podávame. Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ovos patrí medzi obilniny, ktoré sa najčastejšie využívajú vo forme vločiek. Ale prečo sa ochudobniť o zážitok prípravy celého zrna? Môžeme si ho pripraviť ako prílohu – Biela fazuľka na indický spôsob, alebo ako – Ovsené placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊