Akokoľvek sa ráno ponáhľate, raňajky by ste nemali nikdy vynechať. Ovsená kaša je obľúbená kvôli svojej chuti a ľahkej príprave. A aby ste nejedli stále iba “planú” kašu, môžete si ju dochutiť rôznymi omáčkami. Táto, ktorú Vám dnes ponúkame je dochutená strukovinovou omáčkou, ktorá je pripravená z uvareného hrachu a ochutená Kari korením – zmes korenín, ktoré nielen výborne chutí, ale navyše podporuje prietok krvi.
SUROVINY:
Kaša:
- 3-4 šálky filtrovanej vody
- 1 šálka ovsených vločiek - kúpiť TU
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Omáčka:
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 ČL kari korenia - kúpiť TU
- 1 šálka uvareného žltého hrachu (už ochutený)
Na ozdobu:
Príloha:
- zeleninový šalát
POSTUP:
Krok 1:
Filtrovanú vodu privedieme do varu.
Krok 2:
Postupne za stáleho miešania vsypeme ovsené vločky.
Krok 3:
Pridáme riasu Arame, znížime plameň a varíme 15 – 60 min.
Pozn.: Čas varenia závisí od počasia. Čím je vonku chladnejšie, tým ju varíme dlhšie.
Krok 1:
Cibuľu osmahneme na sezamovom oleji do sklovita.
Krok 2:
Pridáme kari korenie, uvarený, ochutený hrach a celú zmes smažíme 3 – 5 min.
SERVÍROVANIE:
Kašu naservírujeme s uvarenou omáčkou, a posypanou opraženými mandľami. Na záver všetko doplníme ľahkým zeleninovým šalátom a opraženými mandľami.
Dobrú chuť 😊😍
NÁŠ TIP:
Kari v spojení so strukovinou krásne podporí element ZEM. A preto pre Vás máme pripravený recept, ktorý je vhodný ako hlavné jedlo – Kari šošovica s cuketou a Tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊