Ovsená kaša so strukovinovou omáčkou

receptyzdravia-ovsena-kasa-so-strukovinovou-omackou-featured

Akokoľvek sa ráno ponáhľate, raňajky by ste nemali nikdy vynechať. Ovsená kaša je obľúbená kvôli svojej chuti a ľahkej príprave. A aby ste nejedli stále iba “planú” kašu, môžete si ju dochutiť rôznymi omáčkami. Táto, ktorú Vám dnes ponúkame je dochutená strukovinovou omáčkou, ktorá je pripravená z uvareného hrachu a ochutená Kari korením – zmes korenín, ktoré nielen výborne chutí, ale navyše podporuje prietok krvi.

čas prípravy - od 20 - 65 minút
4 porcie
Element ZEM

SUROVINY:

Kaša:
Omáčka:
Na ozdobu:
Príloha:

POSTUP:

Kaša:
Krok 1:

Filtrovanú vodu privedieme do varu. 

Krok 2:

Postupne za stáleho miešania vsypeme ovsené vločky. 

Krok 3:

Pridáme riasu Arame, znížime plameň a varíme 15 – 60 min.

Pozn.: Čas varenia závisí od počasia. Čím je vonku chladnejšie, tým ju varíme dlhšie.

Omáčka:
Krok 1:

Cibuľu osmahneme na sezamovom oleji do sklovita.

Krok 2:

Pridáme kari korenie, uvarený, ochutený hrach a celú zmes smažíme 3 – 5 min.

SERVÍROVANIE:

Kašu naservírujeme s uvarenou omáčkou, a posypanou opraženými mandľami. Na záver všetko doplníme ľahkým zeleninovým šalátom a opraženými mandľami.
Dobrú chuť 😊😍

NÁŠ TIP:

Kari v spojení so strukovinou krásne podporí element ZEM. A preto pre Vás máme pripravený recept, ktorý je vhodný ako hlavné jedlo  – Kari šošovica s cuketou a Tofu.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to