Ako spoznať jednoduchý recept na prvý pohľad? No predsa, že sa celý pripravuje, podobne ako tento, na jednej panvici.
Takáto šošovicová panvička s cuketou a Tofu nie je len jednoduchou a rýchlou, ale tiež zdravou a chutnou obedovou alebo večernou alternatívou.
SUROVINY:
Šošovica:
- 250 g červenej šošovice - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- riasa Wakame - kúpiť TU
- Himalájska soľ - kúpiť TU
- Kari korenie - kúpiť TU
- 1 cuketa
- sezamový olej - kúpiť TU
- 1 menšia cibuľa
- 200 g Tofu údené - kúpiť TU
Príloha:
- 250 g ryža natural - kúpiť TU
- 500 ml filtrovaná voda
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Červenú šošovicu dáme variť do filtrovanej vody v pomere 1 diel šošovice a 3 diely vody. Pridáme riasu Wakame a varíme 15 minút.
Krok 2:
Uvarenú šošovicu ochutíme soľou a kari korením.
Krok 3:
Cuketu nastrúhame a pridáme do šošovice. Necháme variť ďalších 10 minút.
Krok 4:
Na oleji si v druhej panvici opražíme cibuľu.
Krok 5:
K cibuľke pridáme nakrájané Tofu, všetko spolu opražíme a celú zmes zamiešame do šošovice.
Príloha:
Krok 1:
Ryžu natural najskôr 2-krát prepláchneme v čistej vode.
Krok 2:
Potom ju dáme variť do čistej filtrovanej vody v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody.
Krok 3:
Po zovretí vody plameň znížime a ryžu varíme 45 minút.
SERVÍROVANIE:
Ryžu a šošovicu naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Veríme, že Vás dnešný recept zaujal. Preto by sme Vám chceli ponúknuť ďalší, v ktorom sme použili jednu surovinu, ktorá je obsiahnutá aj v jeho názvu – Cuketový prívarok s Tempehom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊