receptyzdravia-pizza-featured

Domáca pizza nesmie na zozname obľúbených receptoch chýbať ani u nás. Ako si však vykúzliť to pravé, chrumkavé pizzové cesto bez poriadnej pece, v ktorej by sa upieklo za pár minút? Keď pečieme pizzu nemyslíme tým “pizzový koláč”, ale pravú, chrumkavú, tenulinkú pizzu, ktorej sa človek nevie dojesť až kým nie je plech úplne prázdny.

čas prípravy - 50 minút
4 porcie
Element ZEM

SUROVINY:

Cesto:
Obloha:

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Cesto:
Krok 1:

Ovsené vločky zmiešame s olejom. 

Krok 2:

Postupne prilievame vodu. Vodu prilievame dovtedy, dokým nebude hmota v konzistencii cesta. 

Krok 3:

Pripravené cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu alebo obdĺžnika, a vložíme do formy, ktorú sme predtým vymastili trochou oleja.

A môžeme začať zdobiť:

TIP: zeleninu, ktorú budeme pokladať na cesto, môžeme vopred trochu ugrilovať na panvičke s korením

Krok 1:

Cesto potrieme pretlakom, pridáme natrhanú mozzarellu, rôzne nakrájanú zeleninu, prípadne nastrúhame Tempeh.

Krok 2:

Pizzu dáme piecť do trúby vyhriatej na 180°C približne na 20 až 30 minút.

SERVÍROVANIE:

Upečenú pizzu nakrájame na jednotlivé porcie a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Na dnešnom recepte sme si ukázali, že aj jedlo, ktoré je často ponímané ako nezdravé môže byť chutné a ľahko stráviteľné.  A pokiaľ Vás zaujíma, ako si zdravo pripraviť napríklad burger ukážeme Vám recept na  – Robi burger.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne