Domáca pizza nesmie na zozname obľúbených receptoch chýbať ani u nás. Ako si však vykúzliť to pravé, chrumkavé pizzové cesto bez poriadnej pece, v ktorej by sa upieklo za pár minút? Keď pečieme pizzu nemyslíme tým “pizzový koláč”, ale pravú, chrumkavú, tenulinkú pizzu, ktorej sa človek nevie dojesť až kým nie je plech úplne prázdny.
SUROVINY:
Cesto:
- 2 hrnčeky jemných ovsených vločiek - kúpiť TU
- 1-2 PL oleja
- filtrovaná voda
Obloha:
- BIO pretlak
- zelenina podľa chuti - rôzne druhy
- rastlinná mozzarella - kúpiť TU
- Tempeh - kúpiť TU
- rôzne korenia
POSTUP:
Krok 1:
Ovsené vločky zmiešame s olejom.
Krok 2:
Postupne prilievame vodu. Vodu prilievame dovtedy, dokým nebude hmota v konzistencii cesta.
Krok 3:
Pripravené cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu alebo obdĺžnika, a vložíme do formy, ktorú sme predtým vymastili trochou oleja.
A môžeme začať zdobiť:
TIP: zeleninu, ktorú budeme pokladať na cesto, môžeme vopred trochu ugrilovať na panvičke s korením
Krok 1:
Cesto potrieme pretlakom, pridáme natrhanú mozzarellu, rôzne nakrájanú zeleninu, prípadne nastrúhame Tempeh.
Krok 2:
Pizzu dáme piecť do trúby vyhriatej na 180°C približne na 20 až 30 minút.
SERVÍROVANIE:
Upečenú pizzu nakrájame na jednotlivé porcie a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Na dnešnom recepte sme si ukázali, že aj jedlo, ktoré je často ponímané ako nezdravé môže byť chutné a ľahko stráviteľné. A pokiaľ Vás zaujíma, ako si zdravo pripraviť napríklad burger ukážeme Vám recept na – Robi burger.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊