Proti burgru žiadny dišputát! Čo je lepšie ako čerstvá žemľa s kvalitným Robi mäsom, delikátnou oblohou, dresingom a údeným Tempehom?
Vyberte si ten správny burger, ktorý ulahodí nie len oku, ale aj maškrtnému jazýčku.
SUROVINY:
Žemla:
- 1 celozrnná žemľa
Robi mäso:
Dresing:
Obloha:
- zelený šalát
- cibuľa
- paradajka
- 4 tenké plátky Tempeh údený - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
TIP: Ak chceme pripraviť bezlepkový pokrm, tak namiesto celozrnnej žemle použijeme bezlepkovú žemľu, a namiesto Robi mäsa použijeme bezlepkové Tofu.
Krok 1:
Robi mäso najskôr jemne osolíme, okoreníme a opražíme na olivovom oleji do ružova.
Krok 2:
Medzitým si prekrojíme žemľu, ktorú natrieme dresingom z tofu majonézy a horčice.
Burger začneme plniť postupne:
Krok 3:
Najskôr spodná časť žemle, pokračujeme zeleným šalátom, na plátky nakrájanou cibuľou a plátok paradajky.
Krok 4:
Ďalej položíme opražené Robi mäso a údený Tempeh.
Krok 5:
Na záver opäť dáme zelený šalát a celé to zakončíme vrchnou časťou žemle.
SERVÍROVANIE:
Poskladaný burger môžeme spojiť ozdobným páratkom, položíme ho na tanier a môžeme podávať.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Máte ešte chuť na burger? A prečo neskúsiť niečo odvážnejšie? – Cviklové placky ala burger
Nech sa páči, vyskúšajte 😊