Raňajková kaša pre náročnejších, ktorí si radi vychutnajú pestrú paletu chutí, pričom tento recept otvára možnosti pre svoje vlastné verzie. Navyše podporí telo a hneď z rána Vás nabije energiou.
SUROVINY:
Kaša:
- 250 g pohánky - kúpiť TU
- 750 ml filtrovanej vody
- 1/2 ČL riasa Arame - kúpiť TU
Salámová zmes:
- 1 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 ks cibule
- 1 ks sójovej salámy - kúpiť TU
- 100 g BIO kukurice
- 1 ČL korenie Garam Masala - kúpiť TU
- 1 dcl filtrovanej vody
Na ozdobu:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Pohánku 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Zalejeme vodou a dáme variť.
Pozn.: Pokiaľ to nie je BIO pohánka, tak po zovretí pozberáme z nej penu.
Krok 3:
Po zovretí znížime plameň, pridáme morskú riasu Arame varíme 15 – 20 minút na miernom ohni a rozptylke.
Krok 1:
Medzitým si na panvici na sezamovom oleji osmažíme cibuľku nakrájanú na malé kúsky.
Krok 2:
K cibuľke pridáme na malé kúsky nakrájanú salámu, kukuricu a opekáme 5 minút.
Krok 3:
Ochutíme korením Garam Masala, podlejeme vodou a necháme dusiť ešte 10 minút.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú pohánku podávame so salámovou zmesou a dozdobíme opraženým kokosom s čiernym sezamom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
😊