Základom klasického boršču je mäsový vývar, mäso a zelenina. Ale prečo nepripraviť boršč len zo zeleniny a korenín?
Preto sme pripravili jednoduchý recept na zdravý zeleninový boršč, ktorý poteší Vaše zdravie aj chuťové poháriky.
SUROVINY:
Polievka:
- 1 veľká cibuľa
- 1 veľká mrkva
- 1 veľká cvikla
- ½ hlávky menšej bielej kapusty
- 2 PL za studena lisovaného slnečnicového alebo sezamového oleja - kúpiť TU
- 1,5 l filtrovanej vody
- 1 ČL zázvoru - kúpiť TU
- 1 ČL mletej rasce - kúpiť TU
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
- 2 ČL morskej soli - kúpiť TU
Na ozdobu:
- petržlenová vňať
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Všetku zeleninu najskôr dôkladne očistíme a nakrájame na kocky.
Krok 2:
Do hrnca nalejeme olej a všetku zeleninu na ňom osmažíme.
Krok 3:
Pridáme soľ, koreniny a zalejeme vodou. Nezabudneme pridať riasu Arame a varíme 35 minút.
SERVÍROVANIE:
Boršč posypeme petržlenovou vňatkou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Dnešný recept sme pripravili z bielej kapusty a krásnu červenú farbu sme získali pridaním červenej repy. Ak máte chuť na ďalšie výborné červené jedlo, je tu pre Vás pripravený recept – Polievka z červenej kapusty.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊