Rizoto je skvelá “vec”. Zelenina optimálne ochutená korením zamiešaná do uvarenej ryže. Dá sa jesť teplé i studené a keď si ho odložíme do obedára, nemusíme sa báť, že sa nám cestou do práce niekde vyleje. Ale prečo svoje obzory v stravovaní obmedzovať iba na ryžu? Dnešným tipom na obed je pšenoto, kombinácia pšena a zeleninovej zmesi s Tofu.
SUROVINY:
Pšeno:
Zeleninová zmes:
- 300 g Tofu cesnakové - kúpiť TU
- 1 veľká mrkva
- 1 šálka póru
- 1 šálka sterilizovanej kukurice bez cukru alebo mrazenej kukurice - kúpiť TU
Na dochutenie pšenota:
- 3 PL oleja
- Tamari – sójová omáčka - kúpiť TU
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Pšeno 3-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
Prepláchnuté pšeno zalejeme vodou v pomere 1:3 a dáme variť.
Pozn.: Ak to nie je BIO pšeno, po zovretí zoberieme penu.
Krok 3:
Osolíme, pridáme riasu Hijiki a varíme na miernom ohni asi 20 až 30 minút.
Krok 4:
Do uvareného pšena vmiešame na drobné kocky nakrájané tofu, nahrubo nastrúhanú mrkvu, nadrobno nasekaný pór a na koniec kukuricu.
Pozn.: Ak použijeme mrazenú kukuricu, necháme ju chvíľu odstáť v teplej vode.
Krok 5:
Pšenoto ochutíme pridaním trochy oleja a Tamari omáčky podľa potreby a našej chuti.
SERVÍROVANIE:
Ochutené pšenoto dobre premiešame a podávame ako rizoto.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Neviete sa stále rozhodnúť, aké ďalšie pšenové jedlo by ste uvarili? Ak Vám môžeme ponúknuť recept – Robi mäso so pšenovou kašou – jednoduchý a chutný recept, ktorý je vhodný nielen na obed aj ako chutná večera.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊