receptyzdravia-psenoto-bzl-featured

Rizoto je skvelá “vec”. Zelenina optimálne ochutená korením zamiešaná do uvarenej ryže. Dá sa jesť teplé i studené a keď si ho odložíme do obedára, nemusíme sa báť, že sa nám cestou do práce niekde vyleje. Ale prečo svoje obzory v stravovaní obmedzovať iba na ryžu? Dnešným tipom na obed je pšenoto, kombinácia pšena a zeleninovej zmesi s Tofu. 

čas prípravy - 30 - 40 minút
4 porcie
Element ZEM

POSTUP:

Krok 1:

Pšeno 3-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

Prepláchnuté pšeno zalejeme vodou v pomere 1:3 a dáme variť.

Pozn.: Ak to nie je BIO pšeno, po zovretí zoberieme penu. 

Krok 3:

Osolíme, pridáme riasu Hijiki a varíme na miernom ohni asi 20 až 30 minút.

Krok 4:

Do uvareného pšena vmiešame na drobné kocky nakrájané tofu, nahrubo nastrúhanú mrkvu, nadrobno nasekaný pór a na koniec kukuricu.

Pozn.: Ak použijeme mrazenú kukuricu, necháme ju chvíľu odstáť v teplej vode. 

Krok 5:

Pšenoto ochutíme pridaním trochy oleja a Tamari omáčky podľa potreby a našej chuti.

SERVÍROVANIE:

Ochutené pšenoto dobre premiešame a podávame ako rizoto. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Neviete sa stále rozhodnúť, aké ďalšie pšenové jedlo by ste uvarili? Ak Vám môžeme ponúknuť recept – Robi mäso so pšenovou kašou – jednoduchý a chutný recept, ktorý je vhodný nielen na obed aj ako chutná večera.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne