Šošovicový prívarok je klasika v slovenských domácnostiach, ktorá je výborná, rokmi osvedčená, a preto sa právom často objavuje na našich tanieroch. Rýchlo sa varí, obsahuje množstvo látok potrebných pre telo a to zďaleka nie je všetko. Ak ste nadobudli pocit, že potrebujete svoj jedálniček oživiť, tak ste tu správne.
SUROVINY:
POSTUP:
Pozn.: Šošovicu na noc namočíme.
Krok 1:
Na druhý deň, vodu z namáčania zlejeme a šošovicu varíme v čerstvej vode v pomere 1:3.
Krok 2:
Po zovretí zoberieme z povrchu penu a varíme asi 30 minút.
Krok 3:
Pred koncom varenia pridáme morskú soľ a okoreníme Mahá korením.
Krok 4:
Na záver šošovicu zahustíme škrobom, ktorý najprv rozpustíme v troche studenej vody.
SERVÍROVANIE:
Šošovicový prívarok naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Šošovica – červená, hnedá aj zelená ..koľko farieb aj chutí toľko možností ich využitia. Jednou z nich sú aj – Šošovicové hamburgery.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊