receptyzdravia-sosovicovy-privarok-bzl-featured

Šošovicový prívarok je klasika v slovenských domácnostiach, ktorá je výborná, rokmi osvedčená, a preto sa právom často objavuje na našich tanieroch.  Rýchlo sa varí, obsahuje množstvo látok potrebných pre telo a to zďaleka nie je všetko. Ak ste nadobudli pocit, že potrebujete svoj jedálniček oživiť, tak ste tu správne. 

čas prípravy - 40 minút
3 porcie
Element DREVO

POSTUP:

Pozn.: Šošovicu na noc namočíme. 

Krok 1:

Na druhý deň, vodu z namáčania zlejeme a šošovicu varíme v čerstvej vode v pomere 1:3. 

Krok 2:

Po zovretí zoberieme z povrchu penu a varíme asi 30 minút.

Krok 3:

Pred koncom varenia pridáme morskú soľ a okoreníme Mahá korením.

Krok 4:

Na záver šošovicu zahustíme škrobom, ktorý najprv rozpustíme v troche studenej vody.

SERVÍROVANIE:

Šošovicový prívarok naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Šošovica – červená, hnedá aj zelená ..koľko farieb aj chutí toľko možností ich využitia. Jednou z nich sú aj – Šošovicové hamburgery.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to