receptyzdravia-tekvicovy-privarok-featured

Prichádzame s ďalším tipom na chutné a jednoduché jedlo z tekvice. Tento zdravý tekvicový prívarok si zaslúži čestné miesto medzi obľúbenými receptami, a to najmä v období jesene.
Je extrémne jednoduchý na prípravu a chutí vynikajúco. Vďaka tekvici má príjemne sladkastú chuť a je plný vitamínov.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element ZEM a KOV

SUROVINY:

Prívarok:
Na dochutenie:
Príloha:

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Pšenovú knedľu. Ak ešte neviete, ako sa pripravuje, môžete si pozrieť recept – Pšenové knedle.

Krok 1:

Tekvicu olúpeme a nahrubo nastrúhame.

Krok 2:

Cibuľu a cesnak najemno nakrájame.

Krok 3:

Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme cesnak a po chvíli nastrúhanú tekvicu. Osolíme podľa chuti a všetko chvíľu restujeme. 

Krok 4:

Potom podlejeme trochou vody, pridáme bobkový list a dusíme domäkka prikryté pokrievkou.

Krok 5:

Keď je tekvica udusená domäkka, prívarok zjemníme rastlinnou smotanou a necháme prevrieť. 

Krok 6:

Ak treba, zahustíme Arrowrootom, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody.

Krok 7:

Na záver dochutíme najemno nasekaným kôprom a po odstavení dochutíme jablčným octom alebo umeoctom.

SERVÍROVANIE:

Prívarok podávame napríklad so pšenovým knedlíkom, ktorý sme si osmahli na panvici a postriekali Tamari – sójovou omáčkou.
Dobrú chuť 😊

TIP: Tento pokrm môžeme podávať aj s na pásiky nakrájanými a orestovanými RoBi plátky a naparenou brokolicou, ochutenou gomasiom.

NÁŠ TIP:

Inšpirovali ste sa tipom na servírovanie a zostala Vám ešte brokolica? Pokiaľ sa neviete rozhodnúť čo s ňou, je tu recept na – Krémová brokolicová polievka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne