Prichádzame s ďalším tipom na chutné a jednoduché jedlo z tekvice. Tento zdravý tekvicový prívarok si zaslúži čestné miesto medzi obľúbenými receptami, a to najmä v období jesene.
Je extrémne jednoduchý na prípravu a chutí vynikajúco. Vďaka tekvici má príjemne sladkastú chuť a je plný vitamínov.
SUROVINY:
Prívarok:
- 1 mladá tekvica (cca 650 g)
- 2 stredne veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL kvalitného rastlinného oleja
- 2 bobkové listy
- 250 ml rastlinnej smotany - ovsená / mandľová
- 1-2 PL Arrowrootu, príp. Hrašky - na zahustenie - kúpiť TU
- soľ
Na dochutenie:
Príloha:
- napr. pšenová knedľa
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Pšenovú knedľu. Ak ešte neviete, ako sa pripravuje, môžete si pozrieť recept – Pšenové knedle.
Krok 1:
Tekvicu olúpeme a nahrubo nastrúhame.
Krok 2:
Cibuľu a cesnak najemno nakrájame.
Krok 3:
Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme cesnak a po chvíli nastrúhanú tekvicu. Osolíme podľa chuti a všetko chvíľu restujeme.
Krok 4:
Potom podlejeme trochou vody, pridáme bobkový list a dusíme domäkka prikryté pokrievkou.
Krok 5:
Keď je tekvica udusená domäkka, prívarok zjemníme rastlinnou smotanou a necháme prevrieť.
Krok 6:
Ak treba, zahustíme Arrowrootom, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody.
Krok 7:
Na záver dochutíme najemno nasekaným kôprom a po odstavení dochutíme jablčným octom alebo umeoctom.
SERVÍROVANIE:
Prívarok podávame napríklad so pšenovým knedlíkom, ktorý sme si osmahli na panvici a postriekali Tamari – sójovou omáčkou.
Dobrú chuť 😊
TIP: Tento pokrm môžeme podávať aj s na pásiky nakrájanými a orestovanými RoBi plátky a naparenou brokolicou, ochutenou gomasiom.
NÁŠ TIP:
Inšpirovali ste sa tipom na servírovanie a zostala Vám ešte brokolica? Pokiaľ sa neviete rozhodnúť čo s ňou, je tu recept na – Krémová brokolicová polievka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊