receptyzdravia-srdecna-sosovica-bzl-featured

Červená šošovica je súčasťou ľudskej stravy už od dávnych čias. Je členom rodiny, do ktorej patrí aj hrášok a fazuľa.
Rýchlo sa pripravuje – nevyžaduje žiadne namáčanie – a navyše je lacným zdrojom bielkovín s nízkym obsahom tuku, vitamínov, minerálov a vlákniny.

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element OHEŇ

POSTUP:

Krok 1:

Červenú šošovicu premyjeme a vložíme do hrnca. 

Krok 2:

Zalejeme vodou, ktorú privedieme do varu a varíme do mäkka asi 10 minút.

Krok 3:

Mrkvu dôkladne umyjeme kefkou a nahrubo nastrúhame.

Krok 4:

Nastrúhanú mrkvu dobre na oleji osmažíme, pridáme soľ, uvarenú šošovicu a majoránku.

Krok 5:

Pridáme štvrť šálky vody a chvíľu podusíme.

SERVÍROVANIE:

Srdečnú šošovicu naservírujeme na tanier a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Dnešným receptom sme posilnili element OHEŇ. Preto by sme Vám radi ponúkli recept na ďalšie jedlo, ktoré Vám nielen posilní tento element, ale aj ulahodí Vášmu žalúdku a navyše bude krásne žiariť na tanieri – Srdečná pohánka
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to