Červená šošovica je súčasťou ľudskej stravy už od dávnych čias. Je členom rodiny, do ktorej patrí aj hrášok a fazuľa.
Rýchlo sa pripravuje – nevyžaduje žiadne namáčanie – a navyše je lacným zdrojom bielkovín s nízkym obsahom tuku, vitamínov, minerálov a vlákniny.
SUROVINY:
- 250 g červenej šošovice - kúpiť TU
- ½ l filtrovanej vody
- 2 veľké mrkvy
- 1 PL slnečnicového oleja - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL majoránky
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Červenú šošovicu premyjeme a vložíme do hrnca.
Krok 2:
Zalejeme vodou, ktorú privedieme do varu a varíme do mäkka asi 10 minút.
Krok 3:
Mrkvu dôkladne umyjeme kefkou a nahrubo nastrúhame.
Krok 4:
Nastrúhanú mrkvu dobre na oleji osmažíme, pridáme soľ, uvarenú šošovicu a majoránku.
Krok 5:
Pridáme štvrť šálky vody a chvíľu podusíme.
SERVÍROVANIE:
Srdečnú šošovicu naservírujeme na tanier a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Dnešným receptom sme posilnili element OHEŇ. Preto by sme Vám radi ponúkli recept na ďalšie jedlo, ktoré Vám nielen posilní tento element, ale aj ulahodí Vášmu žalúdku a navyše bude krásne žiariť na tanieri – Srdečná pohánka
Nech sa páči, vyskúšajte 😊