Máte radi smotanové jedlá? Ak obľubujete skôr omáčky než suché, toto je Vaša voľba. Výborný pokrm plný chutí podlievaný vegánskou smotanou ochutenou korením Garam Masala.
SUROVINY:
Pohánka:
- 1 šálka BIO pohánky
- 2 šálky filtrovanej vody
- štipka soli
Omáčka:
Na dochutenie omáčky:
Na ozdobu:
- brokolica – naparená
- kyslá kapusta - kúpiť TU
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Pohánku 3-krát dobre prepláchneme, zalejeme filtrovanou vodou v pomere 1:2 a varíme.
Krok 2:
Po zovretí pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni 20 minút.
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju do sklovita na sezamovom oleji.
Krok 2:
Ďalej pridáme na malé kocky nakrájaný Tempeh a všetko spolu jemne opražíme.
Krok 3:
Zmes podlejeme smotanou pridáme soľ, korenie Garam Masala a 2 minúty podusíme.
Krok 4:
Podľa potreby môžeme ešte dochutiť umeoctom.
SERVÍROVANIE:
Na tanier naservírujeme pohánku a omáčku a dozdobíme napríklad brokolicou alebo kyslou kapustou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Akú omáčku by sme si mohli uvariť zajtra? Na túto otázku máme odpoveď – Hokkaido omáčka s Robi mäsom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊