Tempeh na smotane s pohánkou

receptyzdravia-tempeh-na-smotane-s-pohankou-featured

Máte radi smotanové jedlá? Ak obľubujete skôr omáčky než suché, toto je Vaša voľba. Výborný pokrm plný chutí podlievaný vegánskou smotanou ochutenou korením Garam Masala.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element KOV, DREVO a VODA

SUROVINY:

Pohánka:
Omáčka:
Na dochutenie omáčky:
Na ozdobu:

POSTUP:

Pohánka:
Krok 1:

Pohánku 3-krát dobre prepláchneme, zalejeme filtrovanou vodou v pomere 1:2 a varíme. 

Krok 2:

Po zovretí pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni 20 minút.

Omáčka:
Krok 1:

Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju do sklovita na sezamovom oleji.

Krok 2:

Ďalej pridáme na malé kocky nakrájaný Tempeh a všetko spolu jemne opražíme.

Krok 3:

Zmes podlejeme smotanou pridáme soľ, korenie Garam Masala a 2 minúty podusíme.

Krok 4:

Podľa potreby môžeme ešte dochutiť umeoctom.

SERVÍROVANIE:

Na tanier naservírujeme pohánku a omáčku a dozdobíme napríklad brokolicou alebo kyslou kapustou a podávame. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Akú omáčku by sme si mohli uvariť zajtra? Na túto otázku máme odpoveď – Hokkaido omáčka s Robi mäsom.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to