Niekedy máme chuť na niečo vyprážané. Ale ako sa dá skĺbiť vyprážané a zdravé? Môžeme si pripraviť Tofu v cestíčku, a ako prílohu si dáme pohánku a zeleninový šalát.
Pohánka je veľmi zdravá obilnina, ktorá bola voľakedy základnou potravinou. Nejako sa však vytratila z našich kuchýň, ale našťastie sa opäť stáva “modernou” a objavuje sa na tanieroch.
SUROVINY:
Tofu:
Na vyprážanie:
Príloha:
- pohánka – kúpiť TU
- mandle – opražené
- zeleninový šalát dochutený umeoctom a zázvorovou šťavou
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili uvarenú pohánku. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej varením, môžete si pozrieť recept – Pohánka – základný recept.
Krok 1:
Tofu nakrájame na plátky a obaľujeme ho najskôr v suchej Hraške.
Krok 2:
Do zvyšnej Hrašky nalejeme postupne filtrovanú vodu a vytvoríme hustejšie cestíčko (hustejšie ako na palacinky).
Krok 3:
V tomto cestíčku obaľujeme Tofu a takto obalené ho kladieme do horúceho oleja, kde ho opražíme postupne z oboch strán.
SERVÍROVANIE:
Rezne z Tofu podávame s uvarenou pohánkou, opraženými mandľami a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Tofu sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. Napríklad vyprážané sme si predstavili v dnešnom recepte. Ale skúšali ste niekedy uvariť placky z Tofu? – Tofu placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊