receptyzdravia-tofu-rezne-s-pohankou-featured

Niekedy máme chuť na niečo vyprážané. Ale ako sa dá skĺbiť vyprážané a zdravé? Môžeme si pripraviť Tofu v cestíčku, a ako prílohu si dáme pohánku a zeleninový šalát.   
Pohánka je veľmi zdravá obilnina, ktorá bola voľakedy základnou potravinou.
Nejako sa však vytratila z našich kuchýň, ale našťastie sa opäť stáva “modernou” a objavuje sa na tanieroch.

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element OHEŇ

SUROVINY:

Tofu:
Na vyprážanie:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili uvarenú pohánku. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej varením,  môžete si pozrieť recept – Pohánka – základný recept.

Krok 1:

Tofu nakrájame na plátky a obaľujeme ho najskôr v suchej Hraške.

Krok 2:

Do zvyšnej Hrašky nalejeme postupne filtrovanú vodu a vytvoríme hustejšie cestíčko (hustejšie ako na palacinky).

Krok 3:

V tomto cestíčku obaľujeme Tofu a takto obalené ho kladieme do horúceho oleja, kde ho opražíme postupne z oboch strán.

SERVÍROVANIE:

Rezne z Tofu podávame s uvarenou pohánkou, opraženými mandľami a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Tofu sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. Napríklad vyprážané sme si predstavili v dnešnom recepte. Ale skúšali ste niekedy uvariť placky z Tofu? – Tofu placky.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to