Ponúkame Vám recept na Zelenú šošovicovú polievku, na ktorú sme použili netradične zelenú šošovicu. Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než obilniny a sedemkrát viac železa než špenát.
SUROVINY:
Polievka:
- filtrovaná voda
- 1 zeleninový BIO bujón - kúpiť TU
- 3 ks cibule
- 3 ks mrkvy
- 3 ks petržleny
- 300 g uvarenej zelenej šošovice - kúpiť TU
- riasa Wakame - kúpiť TU
Na dochutenie:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Do hrnca nalejeme filtrovanú vodu a vhodíme BIO bujón.
Krok 2:
Očistenú cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na kocky.
Krok 3:
Všetku zeleninu i s vopred uvarenou zelenou šošovicou a riasou Wakame vložíme do hrnca s bujónom a varíme 60 min.
Krok 4:
Keď polievku dovaríme, dochutíme ryžovým misom.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú polievku nalejeme na taniere alebo do polievkových misiek a podávame.
Dobrú chuť😊
NÁŠ TIP:
Pokiaľ chceme uvariť dobrú zeleninovú polievku ale nemáme dostatok zeleniny, môžeme na zvýraznenie chuti použiť dobrý, BIO zeleninový bujón. Ten sme využili aj v recepte – Hokkaidovo-mrkvová polievka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊