Zelená šošovicová polievka

receptyzdravia-zelena-sosovicova-polievka-featured

Ponúkame Vám recept na Zelenú šošovicovú polievku, na ktorú sme použili netradične zelenú šošovicu. Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než obilniny a sedemkrát viac železa než špenát. 

čas prípravy - 70 minút
4 porcie
Element DREVO

POSTUP:

Krok 1:

Do hrnca nalejeme filtrovanú vodu a vhodíme BIO bujón.

Krok 2:

Očistenú cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na kocky.

Krok 3:

Všetku zeleninu i s vopred uvarenou zelenou šošovicou a riasou Wakame vložíme do hrnca s bujónom a varíme 60 min. 

Krok 4:

Keď polievku dovaríme, dochutíme ryžovým misom.

SERVÍROVANIE:

Uvarenú polievku nalejeme na taniere alebo do polievkových misiek a podávame.
Dobrú chuť😊

NÁŠ TIP:

Pokiaľ chceme uvariť dobrú zeleninovú polievku ale nemáme dostatok zeleniny, môžeme na zvýraznenie chuti použiť dobrý, BIO zeleninový bujón. Ten sme využili aj v recepte – Hokkaidovo-mrkvová polievka.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to