Tofu párky v aspiku s mrkvou a zeleninou je príjemné retro pohostenie, ktoré je navyše opäť v móde.
Jednoduchý a pritom veľmi efektný spôsob ako ulahodiť Vášmu jazýčku.
SUROVINY:
Aspik:
- 500 ml filtrovanej vody
- 5 g práškového agaru - kúpiť TU
- ¼ ČL BIO Curry korenia - kúpiť TU
- 2 PL umeoctu - kúpiť TU
Do mištičky:
- 1 ks stredne veľká mrkva
- ½ šálky uhorky
- 2 ks Tofu párky - kúpiť TU
Na ozdobu:
- BIO mandle - opražené alebo
- petržlenová vňať
POSTUP:
Krok 1:
Zeleninu a Tofu párky nakrájame na malé kocky a poukladáme ju do dvoch sklenených misiek.
Krok 2:
V 0,5 l filtrovanej vody rozmiešame riasu Agar spolu s umeoctom, Curry korením a za stáleho miešania zmes privedieme k varu.
Krok 3:
Po zovretí horúcim Agarom zalejeme v miske pripravenú zmes zeleniny a párkov a necháme ho vychladnúť.
SERVÍROVANIE:
Po stuhnutí Agar jednoducho vyklopíme a na záver ho môžeme dozdobiť opraženými BIO mandľami alebo petržlenovou vňaťou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Agar patrí medzi morské riasy, a pokiaľ sa chcete o ňom dozvedieť viac, odporúčame Vám prečítať si článok – Agar-agar. Teraz keď už viete o jeho priaznivých účinkov na telo sa isto chcete pustiť do prípravy ďalšieho jedla. Dnes sme pre Vás vybrali – Jablkovo-kuskusový koláč s agarom.
Nech sa páči, vyskúšajte 🙂