Ázijská kuchyňa je v súčasnosti veľkým hitom.
Niet sa čomu čudovať, prináša ľahké, rýchle a chutné jedlá, ktoré si môžete takmer vždy upraviť aj na vegetariánsky spôsob.
SUROVINY:
Šošovica:
- 250 g zelenej BIO šošovice - kúpiť TU
- riasa Kombu - kúpiť TU
- filtrovaná voda
Na dochutenie šošovice:
- 2 ks cibule
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 ČL soli
- 1 ČL ázijského korenia
- kukuričný škrob – na zahustenie - kúpiť TU
Príloha:
Na ozdobu:
- cibuľa
- palmový olej
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Pozn.: Ako prílohu sme zvolili uvarenú pohánku. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jej varením, odporúčame si pozrieť – Pohánka ako príloha.
Šošovica:
Pozn.: Pred varením šošovicu najskôr na 4 hodiny namočíme.
Krok 1:
Vodu zlejeme a namočenú šošovicu zalejeme novou filtrovanou vodou.
Krok 2:
Pridáme riasu Kombu a varíme 45 minút.
Krok 3:
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme ju na sezamovom oleji.
Krok 4:
Osmaženú cibuľku zamiešame do uvarenej šošovice, osolíme, okoreníme ázijským korením.
Krok 5:
Šošovicu môžeme zahustiť kukuričným škrobom a ešte chvíľku povaríme
Na ozdobu:
Cibuľku nakrájame na kocky a osmažíme ju na palmovom oleji.
SERVÍROVANIE:
Uvarenú pohánku a šošovicu naložíme na tanier a celý pokrm dozdobíme osmaženou cibuľkou. Podávame a prajeme
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, akým korením by ste ešte mohli dochutiť pokrm zo zelenej šošovice, máme pre Vás tip na – Zelená šošovica s Garam Masala.
Nech sa páči, vyskúšajte😊