Pre mnohých veľmi obľúbená obilnina, pre iných možno úplne neznámy pojem.
Špaldové kernotto sa vzhľadom veľmi podobá klasickým krúpam (teda zrnu), ale na rozdiel od krúp je obrúsené od tvrdej obalové vrstvy, a preto je jeho príprava ďaleko rýchlejšia.
SUROVINY:
Kernotto:
- 250 g BIO špaldové Kernotto - krúpy - kúpiť TU
- 500 ml filtrovaná voda
- 1 ČL riasy Arame - kúpiť TU
Zelenina:
- 3 ks stredne veľkej cibule
- 3 ks stredne veľkej mrkvy
- 1 ks červenej papriky
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 1 ČL Kari korenia - kúpiť TU
- ½ ČL morskej soli - kúpiť TU
Na dochutenie kernotta:
Na ozdobu:
- 200 g Tofu marinované - kúpiť TU
- petržlenová vňať
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Krúpy dáme variť v pomere 1:2 s filtrovanou vodou.
Krok 2:
Keď voda začne vrieť, pridáme riasu Arame, znížime plameň a varíme na minime 60 minút.
Krok 1:
Medzičasom cibuľu, mrkvu a červenú papriku nakrájame na malé kocky a opražíme ich na sezamovom oleji.
Krok 2:
Zmes podlejeme 2 dcl horúcej filtrovanej vody, dochutíme soľou a kari korením a povaríme 5 minút.
Krok 3:
Zmes zamiešame do uvareného kernotta.
Krok 4:
Kernotto podľa potreby ho dochutíme omáčkou Johsen Shoyu.
SERVÍROVANIE:
Kernotto posypeme najemno nastrúhaným marinovaným tofu. Tanier dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pri príprave dnešného pokrmu sme ako korenie použili Kari. Ako isto všetci viete, je to zmes korenín, ktoré sa používajú na dochutenie prevažne hlavného jedla. Ale prečo by sme ho nemohli využiť aj pri príprave raňajok – Ovsená kaša so strukovinovou omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊