receptyzdravia-spaldove-kernotto-featured

Pre mnohých veľmi obľúbená obilnina, pre iných možno úplne neznámy pojem.
Špaldové kernotto sa vzhľadom veľmi podobá klasickým krúpam (teda zrnu), ale na rozdiel od krúp je obrúsené od tvrdej obalové vrstvy, a preto je jeho príprava ďaleko rýchlejšia.

čas prípravy - 70 minút
4 porcie
Element DREVO

POSTUP:

Kernotto:
Krok 1:

Krúpy dáme variť v pomere 1:2 s filtrovanou vodou. 

Krok 2:

Keď voda začne vrieť, pridáme riasu Arame, znížime plameň a varíme na minime 60 minút.

Zelenina:
Krok 1:

Medzičasom cibuľu, mrkvu a červenú papriku nakrájame na malé kocky a opražíme ich na sezamovom oleji.

Krok 2:

Zmes podlejeme 2 dcl horúcej filtrovanej vody, dochutíme soľou a kari korením a povaríme 5 minút.

Krok 3:

Zmes zamiešame do uvareného kernotta.

Krok 4:

Kernotto podľa potreby ho dochutíme omáčkou Johsen Shoyu.

SERVÍROVANIE:

Kernotto posypeme najemno nastrúhaným marinovaným tofu. Tanier dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Pri príprave dnešného pokrmu sme ako korenie použili Kari. Ako isto všetci viete, je to zmes korenín, ktoré sa používajú na dochutenie prevažne hlavného jedla. Ale prečo by sme ho nemohli využiť aj pri príprave raňajok – Ovsená kaša so strukovinovou omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to