Niekedy potrebujeme rýchlo uvariť niečo na obed alebo večeru. A preto je tu pripravený tento recept, ktorý je tvorený pár surovinami, ktoré sú takmer v každej špajze.
SUROVINY:
Placky:
- 400 g Hrašky pikant - kúpiť TU
- 1 ČL BIO drvenej rasce
- 1 ČL BIO majoránky
- 5 ks cesnaku
- filtrovaná voda
Na vyprážanie:
Príloha:
- sezónna zelenina
- Tofu majonéza - kúpiť TU
- ryža natural – kúpiť TU
POSTUP:
Pozn.: Pokiaľ nemáte skúsenosti s varením ryže natural pozrite si – Ryža natural – základný recept.
Krok 1:
Hrašku, rascu a majoránku nasypeme do misky, pridáme roztlačený cesnak.
Krok 2:
Postupne prilievame toľko filtrovanej vody, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.
Krok 3:
Na panvici rozpustíme kokosový tuk.
Krok 4:
Do horúceho tuku postupne kladieme placky a vyprážame ich do ružova z oboch strán.
Pozn.: placky môžeme opekať aj bez tuku, v tom prípade použijeme kvalitnú nepriľnavú panvicu.
SERVÍROVANIE:
Placky podávame so sezónnou zeleninou, tofu majonézou alebo aj s ryžou naturál.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Dostali ste sa na koniec stránky a veríme, že sa Vám dnešný recept páčil.
Isto ste si všimli, že ako hlavnú surovinu sme použili Hrašku, ktorá je často využívaná pri bezlepkovej diéte. Preto, pokiaľ hľadáte ďalší recept, v ktorom by ste mohli využiť jej vlastnosti, Vám ponúkame – Cviklové placky ala burger.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊