receptyzdravia-hraskove-placky-featured

Niekedy potrebujeme rýchlo uvariť niečo na obed alebo večeru. A preto je tu pripravený tento recept, ktorý je tvorený pár surovinami, ktoré sú takmer v každej špajze. 

čas prípravy - 30 minút
4 porcie
Element ZEM, OHEŇ a KOV

SUROVINY:

Placky:
Na vyprážanie:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Pozn.: Pokiaľ nemáte skúsenosti s varením ryže natural pozrite si – Ryža natural – základný recept.

Krok 1:

Hrašku, rascu a majoránku nasypeme do misky, pridáme roztlačený cesnak.

Krok 2:

Postupne prilievame toľko filtrovanej vody, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.

Krok 3:

Na panvici rozpustíme kokosový tuk.

Krok 4:

Do horúceho tuku postupne kladieme placky a vyprážame ich do ružova z oboch strán.

Pozn.: placky môžeme opekať aj bez tuku, v tom prípade použijeme kvalitnú nepriľnavú panvicu.

SERVÍROVANIE:

Placky podávame so sezónnou zeleninou, tofu majonézou alebo aj s ryžou naturál.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Dostali ste sa na koniec stránky a veríme, že sa Vám dnešný recept páčil.
Isto ste si všimli, že ako hlavnú surovinu sme použili Hrašku, ktorá je často využívaná pri bezlepkovej diéte. Preto, pokiaľ hľadáte ďalší recept, v ktorom by ste mohli využiť jej vlastnosti, Vám ponúkame – Cviklové placky ala burger.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne