Kaleráb je úžasne všestranná zelenina, ktorá sa dá v kuchyni použiť snáď do všetkých jedál.
Kalerábové placky si obľúbite, najmä ak fandíte netradičnejším kombináciám chutí.
Vychutnať si ich môžete samostatne alebo ideálne s kuskusom.
SUROVINY:
Placky:
- 300 g Hrašky pikant - kúpiť TU
- 1 ČL bazalky
- 2 ks stredne veľkého kalerábu
- filtrovaná voda
Na vyprážanie:
Príloha:
- 200 g kuskusu - kúpiť TU
- 4 ČL tekvicové Gomasio
- zelený šalát
POSTUP:
Krok 1:
Hrašku nasypeme do misky, pridáme bazalku a najemno nastrúhaný kaleráb.
Krok 2:
Postupne prilievame toľko filtrovanej vody, kým nám vznikne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.
Krok 3:
Na panvici si rozpustíme kokosový tuk a do horúceho tuku postupne vkladáme placky.
Pozn.: V prípade, ak chceme placky bez tuku, je možné ich opekať aj nasucho z oboch strán, no je dôležité mať kvalitnú panvicu.
SERVÍROVANIE:
Placky podávame s uvareným kuskusom, ktorý posypeme tekvicovým Gomasiom. Tanier dozdobíme zeleným šalátom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
V dnešnom recepte sme namiesto múky použili Hrašku. Je to bezlepkový prípravok, vhodný na rôzne účely, napríklad na obaľovanie – Šampiňóny vyprážané v Hraške.
Alebo Vám zostalo ešte trochu kalerábu a máte chuť napríklad na šalát? – Mrkvovo-kalerábový šalát.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊