Kalerábové placky s kuskusom

receptyzdravia-kalerabove-placky-s-kuskusom-featured

Kaleráb je úžasne všestranná zelenina, ktorá sa dá v kuchyni použiť snáď do všetkých jedál.
Kalerábové placky si obľúbite, najmä ak fandíte netradičnejším kombináciám chutí.
Vychutnať si ich môžete samostatne alebo ideálne s kuskusom.

čas prípravy - 30 minút
4 porcie
Element KOV a DREVO

SUROVINY:

Placky:
Na vyprážanie:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Placky:
Krok 1:

Hrašku nasypeme do misky, pridáme bazalku a najemno nastrúhaný kaleráb.

Krok 2:

Postupne prilievame toľko filtrovanej vody, kým nám vznikne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.

Krok 3:

Na panvici si rozpustíme kokosový tuk a do horúceho tuku postupne vkladáme placky. 

Pozn.: V prípade, ak chceme placky bez tuku, je možné ich opekať aj nasucho z oboch strán, no je dôležité mať kvalitnú panvicu.

SERVÍROVANIE:

Placky podávame s uvareným kuskusom, ktorý posypeme tekvicovým Gomasiom. Tanier dozdobíme zeleným šalátom.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

V dnešnom recepte sme namiesto múky použili Hrašku. Je to bezlepkový prípravok, vhodný na rôzne účely, napríklad na obaľovanie – Šampiňóny vyprážané v Hraške.
Alebo Vám zostalo ešte trochu kalerábu a máte chuť napríklad na šalát? – Mrkvovo-kalerábový šalát.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to