receptyzdravia-oskvarkova-omacka-featured

Oškvarková omáčka je veľmi dobrá alternatíva pre rýchlu večeru. Uvarená je z rastlinného variantu oškvarkovej nátierky, takže aj vegetariáni si môžu pochutiť. Príprava zaberie sotva 10 minút a vznikne delikatesa, že sa budete zalizovať až za ušami! 

čas prípravy - 10 minút
2 porcie
Element KOV a OHEŇ

SUROVINY:

Omáčka:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Suroviny

POSTUP:

Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.

Krok 1:

Nakrájanú cibuľku opražíme na palmovom oleji. 

Krok 2:

Pridáme oškvarkovú nátierku, korenie Garam Masala a soľ. Podlejeme 2 dcl vody a dusíme spolu 5 minút. 

Krok 3:

Ďalej pridáme najemno nastrúhané tofu a podľa potreby zahustíme instantnou pšenovou kašou.

SERVÍROVANIE:

Omáčku podávame s jazmínovou ryžou a šalátom z čínskej kapusty.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Ak sa Vám páči rýchla príprava jedla a chuť oškvarkovej pomazánky, môžete si uvariť ďalšie jedlo vhodné nielen na obed – Oškvarkové cestoviny s tofu.
A pokiaľ hľadáte niečo rýchle a chutné na raňajky – Kukuričná kaša s Hokkaido omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne