Oškvarková omáčka je veľmi dobrá alternatíva pre rýchlu večeru. Uvarená je z rastlinného variantu oškvarkovej nátierky, takže aj vegetariáni si môžu pochutiť. Príprava zaberie sotva 10 minút a vznikne delikatesa, že sa budete zalizovať až za ušami!
SUROVINY:
Omáčka:
- 2 ks cibule
- 1 PL palmového oleja
- 1 ks BIO oškvarková rastlinná nátierka
- 1 ČL korenia Garam Masala - kúpiť TU
- ½ ČL morskej soli - kúpiť TU
- 2 dcl filtrovanej vody
- 1 ks Tofu údené - kúpiť TU
- pšenová instantná kaša - na zahustenie - kúpiť TU
Príloha:
- jazmínová ryža – kúpiť TU
- šalát s čínskej kapusty
POSTUP:
Pozn.: V dnešnom recepte sme ako prílohu použili Jazmínovú ryžu. Pokiaľ nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Jazmínová ryža – základný recept.
Krok 1:
Nakrájanú cibuľku opražíme na palmovom oleji.
Krok 2:
Pridáme oškvarkovú nátierku, korenie Garam Masala a soľ. Podlejeme 2 dcl vody a dusíme spolu 5 minút.
Krok 3:
Ďalej pridáme najemno nastrúhané tofu a podľa potreby zahustíme instantnou pšenovou kašou.
SERVÍROVANIE:
Omáčku podávame s jazmínovou ryžou a šalátom z čínskej kapusty.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ak sa Vám páči rýchla príprava jedla a chuť oškvarkovej pomazánky, môžete si uvariť ďalšie jedlo vhodné nielen na obed – Oškvarkové cestoviny s tofu.
A pokiaľ hľadáte niečo rýchle a chutné na raňajky – Kukuričná kaša s Hokkaido omáčkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊