Kukuričné cestoviny so strukovinou

receptyzdravia-kukuricne-cestoviny-so-strukovinou-featured

Praví majstri talianskej kuchyne zohľadňujú tvary cestovín k určitým typom omáčok. Môže to byť dosť fuška, keďže cestovín je okolo tristo druhov a vďaka regionálnym rozdielom majú vyše tisícky pomenovaní.

čas prípravy - 40 minút
4 porcie
Element OHEŇ

SUROVINY:

Cestoviny:
Strukovinová omáčka:
Na dochutenie:
Na ozdobu:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Druh jedla

Suroviny

POSTUP:

Krok 1:

Kukuričné cestoviny dáme variť do horúcej osolenej filtrovanej vody na 8 – 12 minút. Po uvarení cestoviny zlejeme a jemne prepláchneme studenou vodou.

Pozn.: V čase, keď sa varia cestoviny začneme pripravovať Strukovinovú omáčku:

Krok 2:

Na kocky nakrájanú cibuľu a nahrubo nastrúhanú mrkvu opražíme na sezamovom oleji do sklovita.

Krok 3:

Pridáme uvarenú a ochutenú tzn. slanú červenú šošovicu, rascu, bazalku a všetko spolu dusíme 3 až 5 minút. 

Krok 4:

Na záver zmes dochutíme podľa potreby Tamari omáčkou.

Krok 5:

Strukovinovú omáčku zamiešame do horúcich cestovín.

SERVÍROVANIE:

Tanier s cestovinami dozdobíme pažítkou a podávame.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Pokiaľ chceme uvariť rýchle strukovinové jedlo, môžeme použiť červenú šošovicu, pretože jedlá z nej uvarené ulahodia nielen oku – Lahodná červená šošovica.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to