Praví majstri talianskej kuchyne zohľadňujú tvary cestovín k určitým typom omáčok. Môže to byť dosť fuška, keďže cestovín je okolo tristo druhov a vďaka regionálnym rozdielom majú vyše tisícky pomenovaní.
SUROVINY:
Cestoviny:
- 250 g BIO kukuričných cestovín - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- soľ
Strukovinová omáčka:
- 2 PL BIO sezamového oleja - kúpiť TU
- 2 stredne veľké cibule
- 1 stredne veľká mrkva
- 1 šálka uvarenej strukoviny napr. červenej šošovice
- ½ ČL mletej rasce - kúpiť TU
- 1 ČL BIO bazalky - kúpiť TU
Na dochutenie:
Na ozdobu:
- pažítka
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Kukuričné cestoviny dáme variť do horúcej osolenej filtrovanej vody na 8 – 12 minút. Po uvarení cestoviny zlejeme a jemne prepláchneme studenou vodou.
Pozn.: V čase, keď sa varia cestoviny začneme pripravovať Strukovinovú omáčku:
Krok 2:
Na kocky nakrájanú cibuľu a nahrubo nastrúhanú mrkvu opražíme na sezamovom oleji do sklovita.
Krok 3:
Pridáme uvarenú a ochutenú tzn. slanú červenú šošovicu, rascu, bazalku a všetko spolu dusíme 3 až 5 minút.
Krok 4:
Na záver zmes dochutíme podľa potreby Tamari omáčkou.
Krok 5:
Strukovinovú omáčku zamiešame do horúcich cestovín.
SERVÍROVANIE:
Tanier s cestovinami dozdobíme pažítkou a podávame.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Pokiaľ chceme uvariť rýchle strukovinové jedlo, môžeme použiť červenú šošovicu, pretože jedlá z nej uvarené ulahodia nielen oku – Lahodná červená šošovica.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊