Lahodná červená šošovica

receptyzdravia-lahodna-cervena-sosovica-featured

Jedlá zo strukovín sú podľa môjho skromného názoru perfektnou voľbou, ak sa chcete najesť do sýta, rýchlo, zdravo a chutne. Všetci snáď poznáme klasiky, akými sú šošovicový prívarok či polievka. Avšak v tomto recepte nájdete aj čosi netradičné, čo sa oplatí skúsiť.

čas prípravy - 20 minút
4 porcie
Element OHEŇ

POSTUP:

Pozn.: Ako prílohu sme použili uvarenú pohánku. Pokaľ si nie ste istí jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Pohánka – základný recept.

Krok 1:

Červenú šošovicu dáme variť do vody v pomere 1:3, nezabudneme na riasu Wakame a varíme 15 minút.

Krok 2:

Potom pridáme soľ, korenie Garam Masala a majoránku.

Krok 3:

Cibuľu nakrájame na kostičky, osmažíme ich na sezamovou oleji do sklovita a zamiešame do šošovice. 

Krok 4:

Na záver podľa potreby dochutíme Tamari omáčkou.

SERVÍROVANIE:

Podávame s uvarenou pohánkou a zeleninovým šalátom z čínskej kapusty, ktorý sme ochutili jablkovým octom.
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Červená šošovica si získala obľubu pre svoju chuť a tiež vďaka rýchlej príprave bez nutnosti ju namáčať.
Pokiaľ by ste si chceli pripraviť napríklad – Krémová polievka z červenej šošovice, pripravte sa síce na trošku dlhšie varenie, ale vďaka tomu polievka získa lahodnú krémovú štruktúru.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne