Jedlá zo strukovín sú podľa môjho skromného názoru perfektnou voľbou, ak sa chcete najesť do sýta, rýchlo, zdravo a chutne. Všetci snáď poznáme klasiky, akými sú šošovicový prívarok či polievka. Avšak v tomto recepte nájdete aj čosi netradičné, čo sa oplatí skúsiť.
SUROVINY:
Šošovica:
- 250 g červenej šošovice - kúpiť TU
- filtrovaná voda
- riasa Wakame - kúpiť TU
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1 ČL korenie Garam Masala - kúpiť TU
- 1 ČL majoránky
- 2 PL sezamového oleja - kúpiť TU
- 2 ks cibule
Na dochutenie šošovice:
Príloha:
- pohánka – kúpiť TU
- šalát z čínskej kapusty s umeoctom
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Ako prílohu sme použili uvarenú pohánku. Pokaľ si nie ste istí jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Pohánka – základný recept.
Krok 1:
Červenú šošovicu dáme variť do vody v pomere 1:3, nezabudneme na riasu Wakame a varíme 15 minút.
Krok 2:
Potom pridáme soľ, korenie Garam Masala a majoránku.
Krok 3:
Cibuľu nakrájame na kostičky, osmažíme ich na sezamovou oleji do sklovita a zamiešame do šošovice.
Krok 4:
Na záver podľa potreby dochutíme Tamari omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Podávame s uvarenou pohánkou a zeleninovým šalátom z čínskej kapusty, ktorý sme ochutili jablkovým octom.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Červená šošovica si získala obľubu pre svoju chuť a tiež vďaka rýchlej príprave bez nutnosti ju namáčať.
Pokiaľ by ste si chceli pripraviť napríklad – Krémová polievka z červenej šošovice, pripravte sa síce na trošku dlhšie varenie, ale vďaka tomu polievka získa lahodnú krémovú štruktúru.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊