V poslednej dobe to tu vyzerá akoby sme u nás doma každú chvíľu “plackovali”. Ale uznajte, možností je neúrekom a nie je to nič komplikované.
Nehovoriac o tom, že skvele zasýtia celú rodinu.
SUROVINY:
Placky:
- 2 šálky uvarenej BIO červenej šošovice - kúpiť TU
- 1 veľká mrkva
- 2 PL nasekanej pažítky alebo petržlenovej vňate
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- 1,5 šálky Hraška pikant - kúpiť TU
Na vyprážanie:
Príloha:
- zeleninový šalát
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Krok 1:
Do uvarenej šošovice pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, nasekanú pažítku a morskú soľ.
Krok 2:
Zmes dobre premiešame a pridáme toľko Hrašky, aby bolo možné rukami tvarovať placky.
Krok 3:
Vytvarované placičky opražíme na oleji z oboch strán na slnečnicovom oleji.
SERVÍROVANIE:
Placky podávame so zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť 😊
TIP: Ak chceme prílohu, môžeme placky podávať s ryžou natural.
NÁŠ TIP:
V dnešnom recepte sme si ukázali, že sa červená šošovica dá využiť aj inak, ako len v polievke. Ďalší recept, ktorý využíva skvelé vlastnosti červenej šošovice je – Červená šošovica s cesnakom a pohánkou.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊