Nechutí Vám pohánka? Chyba! Je to zdravá, výborná a jednoducho pripraviteľná obilnina, ktorá excelentne chutí v kombinácii s červenou šošovicou, cesnakom a pažítkou.
Navyše je to bezlepkový recept, a preto nezaťaží Vaše trávenie.
SUROVINY:
Šošovica:
- 1 šálka BIO červenej šošovice - kúpiť TU
- 3 šálky filtrovanej vody
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- ½ ČL BIO celej rasce
- 3 PL BIO sezamového oleja- kúpiť TU
- 3 cibule
- BIO kukuričný škrob – na zahustenie - kúpiť TU
Na dochutenie šošovice:
- 1 ČL BIO majoránky
- 5 strúčikov cesnaku
Príloha:
- pohánka – kúpiť TU
- červená reďkovka
- pažítka
Elementy
Ovplyvnené orgány
Choroby
Diéta
Druh jedla
Suroviny
Aktívne látky
Ročné obdobie
POSTUP:
Pozn.: Pokiaľ nemáte skúsenosti s prípravou pohánky, môžete si pozrieť recept – Pohánka-základný recept.
Šošovica:
Krok 1:
Šošovicu pred varením preberieme a 2-krát dobre prepláchneme.
Krok 2:
K prepláchnutej šošovici pridáme 3 šálky filtrovanej vody a všetko dáme variť na 30 minút.
Krok 3:
Pridáme morskú soľ, rascu a varíme ďalších 10 minút.
Krok 4:
Cibuľku nakrájame na drobné kocky a osmažíme ju na sezamovom oleji.
Krok 5:
Osmahnutú cibuľku zamiešame do uvarenej šošovice.
Krok 6:
Na záver šošovicu podľa potreby zahustíme kukuričným škrobom a dochutíme majoránkou a prelisovaným cesnakom.
SERVÍROVANIE:
Pohánku a šošovicu naložíme na tanier a pokrm doplníme nakrájanou červenou reďkovkou a pažítkou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Ukázal Vám dnešný recept aká chutná môže byť pohánka a chcete si vyskúšať ďalšie jedlá? V takom prípade Vám ponúkneme recept, podľa ktorého si tieto zlaté perličky môžete uvariť napríklad na raňajky – Pohánková kaša letná.
Alebo chcete zatiaľ pomalší rozjazd? Tak – Cuketová panvica, je ta správna voľba.
Tak alebo tak, veríme že sa pohánka sa stane obľúbenou zložkou Vášho jedálnička.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊