Červená šošovica s cesnakom a pohánkou

receptyzdravia-cervena-sosovica-s-cesnakom-a-pohankou-featured

Nechutí Vám pohánka? Chyba! Je to zdravá, výborná a jednoducho pripraviteľná obilnina, ktorá excelentne chutí v kombinácii s červenou šošovicou, cesnakom a pažítkou.
Navyše je to bezlepkový recept, a preto nezaťaží Vaše trávenie.

čas prípravy - 50 minút
4 porcie
Element OHEŇ a KOV

SUROVINY:

Šošovica:
Na dochutenie šošovice:
Príloha:

Elementy

Ovplyvnené orgány

Choroby

Diéta

Druh jedla

Suroviny

Aktívne látky

Ročné obdobie

POSTUP:

Pozn.:  Pokiaľ nemáte skúsenosti s prípravou pohánky, môžete si pozrieť recept – Pohánka-základný recept.

Šošovica:

Krok 1:

Šošovicu pred varením preberieme a 2-krát dobre prepláchneme.

Krok 2:

K prepláchnutej šošovici pridáme 3 šálky filtrovanej vody a všetko dáme variť na 30 minút.

Krok 3:

Pridáme morskú soľ, rascu a varíme ďalších 10 minút. 

Krok 4:

Cibuľku nakrájame na drobné kocky a osmažíme ju na sezamovom oleji. 

Krok 5:

Osmahnutú cibuľku zamiešame do uvarenej šošovice.

Krok 6:

Na záver šošovicu podľa potreby zahustíme kukuričným škrobom a dochutíme majoránkou a prelisovaným cesnakom.

SERVÍROVANIE:

Pohánku a šošovicu naložíme na tanier a pokrm doplníme nakrájanou červenou reďkovkou a pažítkou. 
Dobrú chuť 😊

NÁŠ TIP:

Ukázal Vám dnešný recept aká chutná môže byť pohánka a chcete si vyskúšať ďalšie jedlá? V takom prípade Vám ponúkneme recept, podľa ktorého si tieto zlaté perličky môžete uvariť napríklad na raňajky – Pohánková kaša letná.
Alebo chcete zatiaľ pomalší rozjazd? Tak  – Cuketová panvica, je ta správna voľba. 
Tak alebo tak, veríme že sa pohánka sa stane obľúbenou zložkou Vášho jedálnička.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Ľudia podľa Elementov

V škole by nás mali učiť ďaleko dôležitejšie veci ako čítať, písať, počítať a základné informácie o svete. Každý z nás by mal vedieť to