Vychutnajte si toto výborné bezmäsité jedlo so slušným obsahom bielkovín, minerálov a vlákniny.
Tieto argumenty snáď stačia na to, aby ste si paprikáš s tempehom spravili aj doma.
Isto si pochutíte 😊
SUROVINY:
Omáčka:
- 1 veľká cibuľa
- 2 PL oleje
- 1 Tempeh smažený - kúpiť TU
- 2 dcl filtrovaná voda
- 2 ČL mletej červenej papriky
- 1 veľká mrkva
- 1/2 ČL morskej soli - kúpiť TU
- kukuričná kaša instantná – na zahustenie - kúpiť TU
Na dochutenie omáčky:
Príloha:
Elementy
Ovplyvnené orgány
Druh jedla
Suroviny
POSTUP:
Pozn.: Ako prílohu sme použili uvarenú pohánku. Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s jej prípravou, môžete si pozrieť recept – Pohánka ako príloha.
Krok 1:
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na oleji.
Krok 2:
Pridáme na kocky nakrájaný tempeh, podlejeme filtrovanou vodou.
Krok 3:
Osolíme, pridáme červenú papriku a dusíme 10 minút.
Krok 4:
Potom pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a dusíme ešte 5 minút.
Krok 5:
Na záver podľa potreby zahustíme kukuričnou kašou a dochutíme Tamari – sójovou omáčkou.
SERVÍROVANIE:
Paprikáš podávame s uvarenou pohánkou.
Dobrú chuť 😊
NÁŠ TIP:
Dnešný recept patril k tým tradičnejším, a ako ste si určite všimli, hlavnou zložkou bol Tempeh, ktorý sa využíva ako náhrada mäsa. V dnešnom Tipe Vám preto ukážeme ďalšie tradičné jedlo s touto surovinou – Koložvárska kapusta.
Nech sa páči, vyskúšate 😊