receptyzdravia-porovo-kelove-placky-featured

Najčastejšie sa v našich domácnostiach pečú zemiakové placky. Ale prečo neskúsiť aj nejaké iné príchute? Z trhu alebo obchodu ste si možno doniesli pór, ale čo k nemu? Kel by mohla byť skvelá voľba…pridáme zopár surovín a cesto na placky je hotové. Už len pár minút strávených smažením, a môžeme volať rodinu ku stolu..

čas prípravy - 20 minút
2 porcie
Element DREVO

POSTUP:

Krok 1:

Pór pozdĺž rozkrojíme a dôkladne umyjeme.

Krok 2:

Nakrájame ho na menšie kúsky a spolu s nakrájaným kelom dáme variť do vody na 10 minút.

Krok 3:

Uvarenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.

Krok 4:

Do zeleninovej zmesi primiešame múku, soľ a rascu až nám vznikne hustejšie cestíčko.

Krok 5:

Hotové cestíčko kladieme lyžicou na horúci olej a tvarujeme do väčšej placky.

SERVÍROVANIE:

Upečené placky naplníme surovou kyslou kapustou a podávame. 
Dobrú chuť 😊

TIP: Hotové placky môžeme naplniť kyslou kapustou, ktorú chvíľu orestujeme na troche oleja s pórom.

NÁŠ TIP:

Výborné jedlo, však? A môžeme začať rozmýšľať aké ďalšie chutné jedlo si pripravíme na obed zajtra..hmm..napríklad niečo inšpirované indickou kuchyňou? –Biela fazuľka na indický spôsob.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné

Tajomstvá zdravia 256. – Nazdravie!

Tento deň sme sa pozreli na oslavy či svadby bez alkoholu. Pripomenuli sme si aj seriál Krok za Krokom, kde sa pokúšali presadiť zdravú stravu.Následne