Najčastejšie sa v našich domácnostiach pečú zemiakové placky. Ale prečo neskúsiť aj nejaké iné príchute? Z trhu alebo obchodu ste si možno doniesli pór, ale čo k nemu? Kel by mohla byť skvelá voľba…pridáme zopár surovín a cesto na placky je hotové. Už len pár minút strávených smažením, a môžeme volať rodinu ku stolu..
SUROVINY:
Placky:
- ½ menšieho póru
- 1 šálka nakrájaného kelu
- 1 šálka jemnej ražnej múky - kúpiť TU
- 1 šálka filtrovanej vody
- 1 ČL morskej soli - kúpiť TU
- ½ ČL mletej rasce - kúpiť TU
Na vysmážanie:
Príloha:
POSTUP:
Krok 1:
Pór pozdĺž rozkrojíme a dôkladne umyjeme.
Krok 2:
Nakrájame ho na menšie kúsky a spolu s nakrájaným kelom dáme variť do vody na 10 minút.
Krok 3:
Uvarenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.
Krok 4:
Do zeleninovej zmesi primiešame múku, soľ a rascu až nám vznikne hustejšie cestíčko.
Krok 5:
Hotové cestíčko kladieme lyžicou na horúci olej a tvarujeme do väčšej placky.
SERVÍROVANIE:
Upečené placky naplníme surovou kyslou kapustou a podávame.
Dobrú chuť 😊
TIP: Hotové placky môžeme naplniť kyslou kapustou, ktorú chvíľu orestujeme na troche oleja s pórom.
NÁŠ TIP:
Výborné jedlo, však? A môžeme začať rozmýšľať aké ďalšie chutné jedlo si pripravíme na obed zajtra..hmm..napríklad niečo inšpirované indickou kuchyňou? –Biela fazuľka na indický spôsob.
Nech sa páči, vyskúšajte 😊